Oona Kauppi senket Pixbo med tre scoringer i dagens finale. Foto: Kent Henriksen

Team Thorengruppen kunne juble for sitt tredje strake gull

Team Thorengruppen kunne juble for sitt tredje strake SM-gull da de slo Pixbo i en jevn finale.


De langreiste fra Umeå tok ledelsen i en jevn og spennende første periode, da Oona Kauppi fant nettmaskene. Pixbo så ikke ut å ha funnet rytmen i åpningsperioden og måtte skuffet gå i garderoben et mål bak. 

Det ble ingen poeng i dagens finale for Rikke Ingebrigtsli Hansen, som gjorde en godkjent figur for Pixbo. Foto: Kent Henriksen

I den andre perioden brukte Mölnlycke-klubben et par minutter på å utligne, da Emma Stenberg fant nettmaskene. Et langt bedre Pixbo tar også ledelsen gjennom Caroline Adelöw i det åttende minutt, men Oona Kauppi ordnet balanse i regnskapet i det 13. minutt. Stenberg ordnet ny Pixbo-ledelse, men så ville en frem til da anonym Veera Kauppi vise frem sitt register. En elegant lobb over Ida Sundberg og smeller inn ballen bak Lara Heini i sluttminuttet av midtperioden, en real kalddusj for Pixbo som er best i midtperioden. 

Mange av verdens aller beste spillere var i aksjon i Avicii Arena lørdag. Foto: Kent Henriksen

Den tredje perioden er seks minutter gammel da Oona Kauppi utnytter en feil i Pixbo-forsvaret, og sender Team Thorengruppen opp i ledelsen. En mistenkelig høy kølle i den situasjonen, men dagens kampledere lar det gå. Pixbo kjemper og sliter for å utligne, men det vil seg ikke. Ingebrigtsli Hansen har et bra skudd og et par fine pasninger da Pixbo har tatt ut målvakten, men det vil seg ikke for Pixbo i dagens finale heller og Team Thorengruppen kan juble for sitt tredje strake gull. 

Team Thorengruppen-Pixbo 4-3 (1-0,2-3,1-0)
Avicii Arena, 10489 tilskuere
1-0 (08.38) Oona Kauppi (Sofia Joelsson)
1-1 (22.32) Emma Stenberg (Klara Loneberg)
1-2 (27.40) Caroline Adelöv (Amanda Berggren)
2-2 (32.25) O.Kauppi (Cajsa Alm)
2-3 (36.11)  Stenberg (Loneberg)
3-3 (39.14) Veera Kauppi (Emilie Wibron)
4-3 (46.19) O.Kauppi (V.Kauppi)
Dommere Andersson/Eliasson

Bildeserie