Foto: Rune Halvorsen

– Hva gjør vi neste helg da?

Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen svarer NBFs president, og lurer på hvordan man løser situasjonen som man kommer opp i neste helg.


"Jeg leser at presidenten skylder på IFF og at arrangementet er flyttet utenfor IFF helgene. 

Da lurer jeg veldig på hvorfor vi får nøyaktig samme problemet neste helg når det er bestilt reise til damekvalifiseringen med avreise søndag og ikke mandag? En spiller har SSL-kamp søndag klokka 16.00 i Varberg (det er bare flaks ikke flere har det) mens landslaget har oppmøte klokken 17.50 på Gardermoen. NBF har ikke krav på spillerne før mandag når den internasjonale uka starter. Dette er i en IFF helg som vi har visst om i flere år. Da tvinger vi en ung jente til å ta valget mellom SSL og landslag. Hvorfor kan vi ikke tilpasse oss og la spillere reise dagen derpå og komme etter?  En  trening fra eller til betyr svært lite i den store sammenhengen for våre unge spillere som akkurat har tatt steget inn på A-landslag eller U19. 

Det å sette unge spillere i en så vanskelig situasjon er helt unødvendig og kunne enkelt vært unngått. Først og fremst burde både U19 menn og damelandslaget reist på mandag. Når man har klart å surre det til med å bestille avreise på søndag kunne man uten problemet latt de fire i Tunet og den ene i SSL komme etter dagen derpå. En god løsning for alle parter. 

Det er merkelig at det gang på gang er vi selv som skaper ubehagelige situasjoner for våre egne spillere mens andre nasjoner klarer å tilpasse seg. Danmark lot sine jenter spille SSL lørdag for å så komme til landskampene i Apaløkkahallen på søndagen. 
I NBF virker det nok en gang som det er umulig å tilpasse seg og legge til rette for spillere.

Les mer om:

Landslag