Foto: Joel Segerdahl

Velkommen til vårt nye hjem!

Etter 12 år med gratislesning er det på tide at også Innebandyavisen får en betalingsløsning for å kunne ta betalt for den jobben vi legger ned, og ikke minst en ny proff plattform.


I august 2008 åpnet vi dørene til vår nettside som skulle omhandle norsk innebandy. Nettsiden var kodet av oss selv, og det har vært melodien de siste elleve sesongene, der deler av vår arbeidshverdag på Innebandyavisen har vært feilsøkning, oppgraderinger og å lære koding på et nivå langt over hva vi egentlig hadde kompetanse for. Vi har vært hacket en del ganger opp gjennom årene og hatt andre utfordringer med ting som ikke virker som det skal, og timene som har gått for å få tilbake nettsiden sånn som den skal være har vært alt for mange. 

Til å begynne med ble alt av reiser, kostnader for nettside og utstyr betalt med egne midler, men etterhvert kunne annonseinntekter og samarbeid gi litt velfortjent klirr i kassen. De pengene har vi stort sett brukt til å reise ut for å kunne tilby våre lesere enda mer innebandylesing fra nær og fjærn. Kamerautstyret som koster dyre dommer er fortsatt betalt ut fra egen lomme, og det begynner å nærme seg en velfortjent oppgradering. 

Idéen om å gjøre om nettsiden til en avis med betalingsløsning fikk vi for lengesiden, og vi køddet til og med om det da vi publiserte en av våre få første april-spøker for mange mange år siden. Betalingsviljen i samfunnet for nettaviser har blitt bedre de seneste årene, og de siste to-tre årene har vi jobbet mot å få opp en betalingsløsning, for å kunne få bedre og stabilere inntekter, for igjen kunne gi dere enda bedre innebandylesing. Utfordringen å sette opp betalingsløsning på vår daværende plattform var langt fra enkel, og det har vært en del misslykkede forsøk og etterhvert måtte forsøkene legges døde. I fjor høst fant vi endelig en publiseringsplattform som virket spennende, men prisen var også deretter. Etter mye tenking ble det allikevel bestemt i sommer at vi skulle prøve plattformen, og for et par måneder siden ble avtalen signert og arbeidet påbegynt. Plattformen er en proff plattform for aviser, og med dyktige folk som ser til at den for det første fungerer, og ser etter nye gode integrasjoner som gir en enda bedre leseropplevelse.

Vi er nå endelig fremme ved publisering og en slags nyåpning for Innebandyavisen, etter uker med testing og oppsett av vårt nye hjem.

Vi håper at dere ser deres snitt å betale litt tilbake for alt dere har fått helt gratis, men kanskje burde betalt en liten sum for opp gjennom årene. Alle bidrag gjør at vi kan holde dørene åpne også i fremtiden, og ikke minst utvikles enda mer fremover. 

Primært kommer vi å plusse artiklene som er egenproduserte eller der vi lagt ned et godt stykke arbeid, pressemeldinger og det som er sakset fra andre kommer vi å legge åpent som tidligere. 

Vi har valgt å legge oss på tre ulike typer abonnementer til å begynne med, der du enten kan lese i en uke for 29 kroner, få et billigere månedsabonnement der du betaler 69 kroner per måned, eller enda billigere forhåndsbetalt årsabonnement til prisen av 588 kroner per år (49 kroner per måned). Er det noen type abonnement du savner, er det bare å ta kontakt så får vi alltids til noe. 

Velkommen til vårt nye hjem, og kom gjerne innom så ofte som dere ønsker!

Med vennlig hilsen

Kent Henriksen, 
redaktør Innebandyavisen. 

Les mer om:

Innebandyavisen