Heidi Rød overlistet storesøster Eline og åpnet scoringsshowet til Tunet mot erkerival Sveiva. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Tunet hadde full kontroll på erkerivalen

Det ble aldri spennende da gulljagende Tunet kom på besøk i Rommenhallen i ettermiddag.

Tunet setter hjemmelaget Sveiva under press direkte, og allerede etter halvminuttet får de utdeling da Heidi Rød overlister storesøster Eline og sender gjestene opp i føringen. Sveiva tar timeout før det er spilt tre minutter, og det blir jevnere etter timeouten spillemessig. Så ryker hjemmelaget på en utvisning, og den utnytter Tunet da Emma Fagerhøi setter ballen i nota. Vondt blir verre for Sveiva, for Fagerhøi setter også 3-0 et par minutter etter. Sveiva skaper noen muligheter og Bertine Aas Hansen får sjansen i god posisjon og reduserer. Gleden blir kortvarig, for i en god kontring av gjestene finner Kristiansen frem til Blekkan, som i sin tur finner Sarah Smith Lunde fremfor mål og 4-1. Så ryker Tunet på en utvisning, og Sveiva får en god mulighet før Tunet kontrer inn 5-1 i undertall. Spillet bølger frem og tilbake før pause og Sveiva kjemper hardt for en ny redusering, men Tunet kan gå til pause med en solid ledelse.
Emma Fagerhøi var kampens gigant med fem scoringer og to assist. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Tunet har god kontroll på Sveiva, men Sveiva har ikke kontroll i det hele tatt på Fagerhøi som scorer de to første målene i perioden. Det er litt mer rotete og Tunet tar timeout for å få orden på spillet. Det blir betydelig bedre og halvveis i perioden setter Emilie Sundnes ballen i mål. Kort tid etter setter Diana Isjomina ballen i nota, assistert av Fagerhøi som byr tilbake etter to Isjomina-pass tidligere i perioden. Svevia bytter målvakt etter scoringen før Sundnes byr på dagens scoring, da hun dribler seg gjennom hele Sveiva-forsvaret og runder målvakten og scorer sikkert, pent fra sarpingen. Nå henger Sveiva litt med hodene og Smith Lunde setter 11-1, før Rød øker til 12-1 før lagene går til siste pause.
Det ble en tøff dag på jobb for Bertine Aas Hansen og Sveiva mot erkerivalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sveiva får en god start på den tredje perioden da Härnlund reduserer til 12-2, men Sundes er frempå halvminuttet senere og setter 13-2. Tunet har flere gode muligheter, og får innhopper Alva Kloster blir det mye å gjøre. Selv om det er gjestene som har så si alt spill nå er det hjemmelaget som scorer. Anna Tviberg utnytter et svakt oppspill og reduserer til 13-3. Sveiva kjemper og sliter for flere reduseringer, men det blir Tunet som scorer det neste målet. Kampens store profil Fagerhøi setter 14-3 etter etter et distinkt skudd fra kanten. Spillet bølger frem og tilbake, men det er Tunet som er farligst frempå, men Sveiva holder unna. Det er mye klabb og babb de siste ti minuttene av perioden og det utnytter hjemmelaget. Mina Kvistum setter Sveivas tredje redusering i den tredje perioden med halvannet minutt igjen. Flere scoringer blir det ikke og Tunet klatrer opp i ryggen på serieleder Grei, med en kamp tilgode.

Sveiva-Tunet 4-14 (1-5,0-7,3-2)