Tuomo Manninen var tilbake i Harstad, og scoret to ganger mot gamleklubben. Foto: Mikael Karlholm

Scoret mot gamle lagkamerater

Tuomo Manninen var i en årrekke den store stjernen for Harstad, i dag senket finnen sine gamle lagkamerater med sin nye klubb Sandnes.

Det ble en trivelig hjemkomst til Harstad for den finske stjernen Tuomo Manninen, som scoret to og la opp til et mål i dagens oppgjør i Harstadhallen. Selv om Harstad lå an til tre poeng lenge kunne Manninen utligne i den tredje perioden, og se klubbkompis Victor Schedin senke gamleklubben.
– Jeg var litt nervøs for kampen. Det er alltid spesielt å møte gamle lagkompiser jeg har spilt sammen med i fire år på motsatt banehalvdel. Jeg er overrasket over hvor bra Harstad spilte i store deler av kampen. Det er alltid gøy å spille i Harstadhallen, og heldigvis for oss gikk det vår vei i dag, sa finnen til lokalavisen Harstad Tidene etter kampen.

Det ble en duell mellom målkongene Toms Kirmuzs og Jesper Engström på hver sin banehalvdel da Sandnes besøkte Harstad. Kirmuzs scoret fire ganger de to første periodene, Engström scoret to, og utlignet med sitt tredje i starten av den tredje perioden da Harstad hadde overtaket.

Etter en uavgjort første periode som endte 2-2, skrudde Harstad opp farten i den andre perioden og rykket fra til 5-3, men Sandnes reduserte sent i perioden til 5-4 og skapte nerve i kampen.

Utligningen fra Engström sørget for 5-5 før Kristoffer Mørstad Lysberg ordnet 6-5, men så var det slutt på moroa for hjemmelaget. Først scoret Manninen sitt andre for dagen, før Engstrøm assisterte Victor Schedin som ordnet seiersmålet. Tavlen i Harstadhallen fortalte at kampen endte 6-7, og tre viktige poeng blir med til Vestlandet. KAMPFAKTA