Bilder fra VM-finalen for kvinner i tre mot tre 12. mai 2024. Foto: PETTER ALEXANDERSEN

Overraskelser i begge tre mot tre-finalene

Det ble full dramatikk i begge finalene da det nye konseptet tre mot tre gikk av stabelen søndag morgen.


I herrenes finale får vi en solid overraskelse når Latvia slår Sverige etter straffekonkurranse. Selv om Sverige ikke stiller med sitt beste lag er det en stor overraskelse at Latvia som den femte nasjon gjennom tidene tar et VM gull i innebandy. Det stod 9-9 etter full tid og på straffene som er best av tre med et skudd fra et markert punkt er latvierne best. Roberts Trepps som sto i mål for Harstad tidligere var en del av laget som ble verdensmestere. 

Foto: Petter Alexandersen
I finalen for kvinner var det som så mange ganger før Sverige og Finland som gjorde opp om gullet. Også her måtte det straffer til for å kåre en vinner etter at det stod 3-3 etter 2x10 minutter. Etter tre straffer hver er det fortsatt likt og vi må over til en og en straffe. Begge lag misser sin fjerde straffe, men når Finland får muligheten til å avgjøre på sin femte så skal en kjenning stå fram. I finalen i U19-VM i Uppsala 2021 sendte Suvi Hämäläinen Finland til himmels med en scoring mot Sverige i spilleforlengelsen, i dag sikrer hun Finland tidenes første VM gull i tre mot tre når hun setter den avgjørende straffen. 

Neste år vil tre mot tre VM gå av stabelen i Sveits under U19-VM for gutta. Et utrolig kult konsept med veldig kule matcher, så vi får håpe at NBF sender minst et herre og et damelag dit. 

Bildeserie