Ekholt banens beste men Rikkes Pixbo gjorde jobben

Det ble tre poeng for Rikke Ingebrigtdsli Hansen og Pixbo da de møtte Kalmarsund søndag, der Thea Ekholt sto en meget god kamp for gjestene.

Søndag formiddag var det tre norske fra start når Pixbo tok i mot Kalmarsund i Wallenstam Arena i Gøteborg. Thea Ekholt starta i mål for bortelaget, Karen Farnes starta på backen i tredje rekke og Rikke Ingebrigtsli Hansen på løperplass i Pixbo sin tredjerekke. På tribunen satt hjemmelagets stjerneskudd Ellen Lundin, mens Frida Hellgren og Patricia Forsell var savnet hos bortelaget. Emma Fagerhøi er ute med kneskaden hu pådro seg i VM.

Pixbo starter matchen klart best, med høyt press og bra fart i kula, mens det er et litt stressa bortelag som slurver mye og slår bort mye baller i stedet for å roe ned og ta tak. Etter at Thea Ekholt hatt et par meget solide redninger skal den første scoringen komme når Rikke Ingebrigtsli Hansen med et fantastisk pass finner Ella Zetterstedt som kommer løpende inn foran mål. Ella gjør ingen feil i fra kort distanse og vi har 1-0. Kalmar får sine sjanser primært på overganger, men de klarer ikke å overliste verdens beste keeper Lara Heini. Thea som står sin andre match etter skadeavbrekket  har noen fantastiske redninger som sørger for at Pixbo bare går til pause med 1-0 på tross av 13 avslutninger på mål og flere store sjanser.  Med 17 sekunder igjen av perioden får Matilda Sjödin en streng to minutter etter at dommeren som er tettets oppi situasjonen blåser frislag og hever armen for det, mens dommeren på den andre banehalvdelen hever armen over hodet og tar utvisninga.

Hjemmelaget starter den andre perioden overtall og etter 62 sekunder sitter dagens andre scoring. Cajsa Elm som har vært vanvittig god i 2024 finner Eliska Krupnova foran mål som får en enkel jobb med å rulle inn 2-0 fra kort hold.  Litt over minutt senere er den samme duoen på farten igjen. Elm holder fint i kula så Krupnova får løpt seg til den halvmeter hun trenger i slottet for å sette 3-0. Den lange tsjekkeren er ikke ferdig med det og etter snaut fem minutter har hun gjort et ekte hattrick på under fire minutter når hun med et knallhardt dragskudd i fra slottet sørger for 4-0. Kalmarsund har et par solide sjanser på kontringer, men de slurver mye når man skal slå det avgjørende passet eller avslutte angrepet. De virker rett og slett litt stressa for dagen. Mye enkle feilpass , litt dårlige mottak og i stedet for å holde i ballen, rulle kula og etablere angrep slår man i stedet bort x-antall baller kort tid etter at man har vunnet den. Etter kvarteret kommer 5-0 når Klara Loneberg får stå foran backen rett foran Ekholt. Kaldt og rolig styrer hun inn en backhand etter et fint pass fra Emma Stenberg. Fem scoringer der alle kommer i fra slottet fordi bortelaget ikke er tett nok oppi og blir stående litt på hæla. 30 sekunder senere skal bortelaget endelig få dagens første scoring når Amanda Lind er iskald alene med Lara Heini. En rolig chip opp i det lengste hjørnet sørger for at det står 5-1 til pause.

Bortelaget starter den siste perioden bedre og på en frislagsvariant setter Matilda Sjödin inn reduseringen til 5-2 med et knallskudd fra relativt dårlig vinkel.  Kalmarsund får en kjempesjanse til å skape litt spenning i matchen når de kommer alene med Heini, men avslutninga blir av det tafatte slaget. Bortelaget har gått ned på to rekker og skaper litt mer offensivt nå, men med fem minutter igjen tar kaptein Moa Andersson ansvar når hun blir med i angrep og avgjør matchen helt når hun setter 6-2 med et skudd i fin høyde med fem minutter igjen. Kalmarsund tar ut keeper i et forsøk på og komme nærmere, men i stedet er det hjemmelaget som scorer når Thea Löfborg setter 7-2 i tomt bur.  Pixbo vinner fortjent 7-2 og Ekholt kåres til Kalmarsunds beste spiller av den lokale juryen.

Thea Ekholt gjør en meget bra match etter comebacken sist helg. Med en solid oppteipet tommel står hun for den ene klasseredningen etter den andre og blir fortjent kåret til banens beste speller. Karen Farnes gjør en bra match på backen og spiller igjen når laget går ned på to rekker. Rikke Ingebrigtsli Hansen fortsetter sin meget fine form etter VM og står for et klassepass når Pixbo tar ledelsen. Rikke skaper sjanser, spiller fram lagvenninner og gjør en ny fin match. Ellers er det imponerende å se den innsatsen Ida Samuelsson legger ned begge veier for å balansere opp første rekka til Kalmarsund som har vært fantastisk i år. Undervurdert spiller som gjør en enorm jobb som få ser. Limet i rekka der. Amanda Lind gjør og en solid match i dag.  Axina Petterson gjør en meget bra match for hjemmelaget, herlig ballro og teknikk på ungjenta. Kaptein Moa Andersson er høy klasse som vanlig også er Cajsa Elm nok en gang meget-meget bra. En fantastisk innebandyspiller som spiller medspillere gode gang etter gang. Elm er ikke nære å få den oppmerksomheten som hun fortjener. Vært enorm hele sesongen og etter VM har det løsna enormt. Klassespeller det burde vært snakka mye mer om.

For Pixbo sin del blir det nok sølv i serien, men til uka skal de ut å forsvare gullet i den svenske cupen. Som vanlig i Pixbo sine finaler er motstander Thorengruppen. Finalen spilles i Umeå til helga.  For Kalmarsund sin del er ikke søndagens tap noen krise, ikke mot Pixbo man skal ta poenga for å nå sluttspill også i år. Nå venter Täby som man slo borte i neste match før Malmø, Åkersberga, Lockerud, Kais Mora og Lund står på motsatt side  i de fem siste kampa. Sjansene for sluttspill er meget gode også i år og man har alt i egne hender.

Ellers kom det en trist nyhet i fra Sverige lørdag kveld. Julie Gidske skada kneet i Lockerud sin kamp i mot Falun. MR venter innen kort tid så vi får håpe på positive svar der.