Oscar Agnarsson forlater Norge etter to sesonger i Tunet. Foto: Kent Henriksen

Agnarsson klar for spill i svensk storklubb

Skrevet av Redaksjonen
04.05.2021 09:44

Nå er det klart at Tunets stjernemålvakt Oscar Agnarsson forlater Norge for svensk storklubb.

Det blir den klassiske storklubben Warberg som blir ny klubbadresse for Tunets stjernemålvakt Oscar Agnarsson. 21-åringen har imponert stort under sin sejour i Norge, men var skadet store deler av sist sesong som endte med seriegull. 

Agnarsson kom fra allsvensk spill i Onyx og 1.divisjonsspill i Ledberg før han valgte spill for Tunet. Der ble det seriesølv i debuten og seriegull sist sesong. 
– Det skal bli utrolig artig og spennende å få spille i Warberg neste sesong. Det har vært en morsom opplevelse å spille i Norge, men det er trist at Covid-19 har ødelagt en del. Jeg har vært på flere leir som ung i Varberg, og allerede da fikk jeg et stort interesse for klubben og byen. Jeg kjenner noen av guttene i laget allerede som jeg møtt på under disse leirene. En annen del av min avgjørelse var at Johan Astbrant er ny trener, han kjenner jeg også litt siden hans tid i Linköping. Så Warberg føles rett, helt enkelt, sier Agnarsson til sin nye klubbs hjemmeside. 

Oscar Agnarsson er klar for svensk storklubb som ønsker seg tilbake til verdens beste liga. Foto: Kent Henriksen

Nå venter spill i en av Sveriges mest legendariske klubber, og selv om de ligger i allsvenskan er det en storklubb Agnarsson skal spille i. De har egen hall og en trofast skare tilhengere, og satser hardt mot SSL-spill igjen. Warberg samlet på SM-gull i en periode før søndagens finalelag Storvreta og Falun tok over showet. Warberg har totalt fire SM-gull og det siste kom i 2008, det har også blitt tre Europacup-gull for vestkystklubben. Etter 27 sesonger i den øverste serien rykket de ned til allsvenskan i 2017, og har siden den gang rykket tilbake opp, og ned igjen til allsvenskan. De tok seg til siste kvalifiseringskamp til SSL sist sesong, men der ble Uppsala-klubben Hagunda for sterke og rykket for første gang opp til SSL. Tidligere landslagstrener Kent Göransson er forøvrig hovedtrener for Warbergs damelag i SSL.