Hovedtrener Jonas Boväng blikker fremover mot ny sesong med Gjelleråsen. Foto: Kent Henriksen

– Vi kommer å spille en aggressiv innebandy

Det ble en syvendeplass på tabellen siste sesong for Gjelleråsens herrelag i eliteserien, nå venter sesong nummer to under hovedtrener Jonas Boväng.


(20 sesonger - sist sesong: 7. 15-5-0-1-9 80-121 - 16 poeng) 

  • Hovedtrener: Jonas Boväng
  • Spillere inn: Simon Wiström (Alunda, Sverige), Andreas Larsson (Karlskoga, Sverige), Robin Norstrøm (Asker), Sverre Sjørbotten Gulliksen (Lillestrøm), Alexander Stein Njøs (Lillestrøm)
  • Spillere ut: Andreas Falkeid (Søndre Nittedal - lån), Olav Falkeid (Sveiva), Audun Moen Hovin (Søndre Nittedal), Joakim Backsæther (Strømmen), Tommy Midtsveen (legger opp), Kjetil Bratland (Akerselva), Magnus Tviberg (gitt seg)
Det ble en litt til tider trøblete sesong for Gjelleråsen der resultatene og innsatsen svinget litt, men hovedtrener Jonas Boväng er allikevel fornøyd med sitt lag.
– Vi gjør en sterk innsats om du spør meg om forrige sesong. Vi ligger på sluttspillplass da sesongen stengs ned. Mange ledende spillere hadde sluttet, og de unge fikk bære et stort ansvar. Jeg er veldig fornøyd med at flere vokste og utviklet seg. Vi har tatt spillet videre, og blitt ett tryggere lag enn forrige sesong, vi får se om vi finner balansen, men med unge spillere tar det tid, sier Boväng til Innebandyavisen. 

Gjelleråsen har ikke imponert voldsomt på forsesongen, men Boväng er ikke urolig. – Resultat har vært uviktige for meg personlig. Vi har jobbet med spille og fokusområder som vært prioritert, og der skjer det fremskritt hele tiden. Formen kommer å være på plass da vi starter. Så handler det om å jobbe hardt, målbevisst for å få resultat og prestasjonene med oss. 

Sammen med Jakob Sandelin skal Jonas Boväng lede Gjelleråsens herrelag fremover, her i samtale med Sarpsborgs hovedtrener Jonas Magnussen i forbindelse med en treningskamp. Foto: Kent Henriksen

Nå bygges det stein på stein foran en ny sesong, der den svenske treneren lover at laget kommer å være slitsomt å møte.
– Vi kommer å spille en aggressiv innebandy, der vi ønsker litt kaos, og mye duellspill. Målsetningene har vi ikke satt for laget, men fra klubben er det tydelig. Vi skal bygge et miljø som er eliteidrett og da kreves det at vi er lag som har en kultur som er utviklende. 

Med flere nøkkespillere ut dørene de seneste sesongene, og foruten toppscorer Mikael Broms, unggutten Colin Christopher Oustad og den nye svensken Simon Wiström er det et litt profilløst lag Boväng råder over så langt. 
– Her kommer et trist, og et svar alle kommer med. Men jeg tror det er laget som må gjøre, for vi har spillere som kan klive frem. Det finnes ikke noen, uten vi snakker mye om å være den spilleren som vil gjøre en forskjell. 

Gjelleråsen har vært flittige i sommer med flere treningskamper, her mot Ull/Kisa sist uke. Foto: Kent Henriksen

I sommer har fokuset fortsatt vært på å bygge opp fysikken for å bli et godt trent elitelag de kommende sesongene.
– Vi har fortsatt på den fysiske treningen som vi startet på forrige sesong. Vi er godt trente, og vi har bygd videre på det spille vi ønsker å spille. For å klatre på tabellen må vi elske å spille både frem og bak på banen i tre perioder. 

I første seriekamp venter forrige sesongs suverene vinnere Tunet, en håndfull for de fleste men Boväng er optimistisk på sitt lags vegne foran serieåpningen på søndag. 
– Alle kamper er åpne og uvisse før de er spilt. Vi trenger å gjøre en toppkamp, og være veldig giret på å komme igang. Spille med en herlig energi og gjøre våre ting fra første til siste kampen i serien.