Foto: PETTER ALEXANDERSEN

Tunets stjernekeeper til verdens beste liga

Nicholay Halvorsen forlater Tunet for spill i verdens beste liga, der han blir lagkamerat med en landslagskollega.


I går ble det klart at Andreas Grønli og Warberg er klare for SSL, og den anrike klubben fra Varberg er tilbake på øverste nivå etter en all for lang tid i Allsvenskan. Tidligere hadde Grønli en norsk lagkamerat i Sander Fauskanger, men har den siste tiden vært eneste norske spiller i klubben, når er det klart at en norsk landslagsspiller er klar for Warberg. 

I svenske Expressen blir det avslørt at Nicholay Halvorsen verves til klubben for å erstatte Arvid Vonk som gir seg i Warberg. Tunet-målvakten som har spilt VM i både 2020 og 2022 har vært en av eliteseriens beste målvakter lenge, og det har ligget i kortene lenge at 23-åringen skulle prøve lykken i nabolandet. Flere klubber på øverste nivå skal ha hatt Tunet-stjernen på blokka til sommeren. 

Halvorsen kom til Tunet fra Fredrikstad, der han fikk debuten allerede som 14-åring. Lørdag møter han Greåker i sin siste kamp i Norge for denne gang, da østfoldingene venter i NM-finalen. 

Tidligere i uken ble det også klart at Ketil Kronberg og Dalen gjorde en rask retur til SSL, etter å ha slått ut Sebastians Kämpe sitt Strängnäs i siste kvalrunde.