Harstad kunne juble for tre poeng etter seier mot Slevik i ettermiddag. Foto: Kent Henriksen

Tok et stort kliv mot historisk sluttspill

Harstad kunne juble for tre poeng og en stor mulighet å nå et historisk sluttspill, etter dagens seier mot den forne storklubben Slevik.

Slevik fikk en drømmeåpning på det viktige oppgjøret mot Harstad, da Gustav Franzon sendte østfoldingene opp i ledelsen. Gleden ble kortvarig for gjestene scoret tyve sekunder etter, da Toms Niedre fant nettmaskene. Med åtte minutter igjen av perioden sendte Henri Kukkonen Harstad i ledelsen, og da landsmann Saku Liponen også scoret noen minutter senere sto det 1-3 på tavlen da lagene gikk til pause.

I midtperioden trøkket Slevik på for en redusering, men det tok 12 minutter før Tobias Brevik fant en luke hos Ole Petter Anfinsen og jubel fra hjemmelaget. Den stilnet dog tre minutter senere da Toms Kirmuzs scoret for gjestene, som kunne ta med seg en en tomålsledelse inn i garderoben.

I den tredje perioden var det gjestene som fikk en drømmestart, da Kirmuzs med sitt andre mål for dagen overlistet Anders Sahlin. Syv minutter ut i perioden fant Franzon på nytt nettmaskene, og Slevik hadde litt heng på gjestene igjen. Slevik fikk det dog ikke til, og selv om man skapte ordentlig nerve på slutten da Thomas Stræte scoret med 42 sekunder igjen, kom man aldri nærmere. Harstad kunne juble for tre poeng og en seier som betyr at man har en svært god mulighet å nå et historisk sluttspill. KAMPFAKTA