Moa Tschöp og Kalmarsund gjorde en god kamp mot Pixbo, men klarte ikke å stoppe topplaget. Foto: Petter Alexandersen

Tøft for Kalmarsund mot topplaget Pixbo

Rikke Ingebrigtsli Hansen og hennes Pixbo ble et par nummer for store for Kalmarsund.

For hjemmelaget starter Rikke Ingebrigtsli Hansen i tredjerekka og for bortelaget starter Thea Ekholt som holdt nullen sist sin kamp nummer 15 kamp av 17 mulige i mål ,mens Karen Farnes er som vanlig back i andrerekka. Kalmarsund velger å hvile Emma Fagerhøi med tanke på kneet hennes, to tøffe matcher på tre dager er litt vel tidlig enda.

Rikke Ingebrigtsli Hansen startet i tredjerekken men ble flyttet opp til førsterekken i løpet av kampen. Foto: Petter Alexandersen

Pixbo får en kanonstart på matchen når Emma Stenberg slår en tvers over pass rett foran Ekholt som Cajsa Elm enkelt kan legge i mål fra kort avstand. Hjemmelaget viser hvorfor de ligger der de ligger på tabellen og har et par hakk høyere tempo enn bortelaget hele perioden. De skaper den ene store sjansen etter den andre, men Ekholt redder gang på gang og holder Kalmarsund inne i matchen. Med tre minutter igjen til pause slår Alžbeta Ďuríková eller Slovakias Wayne Gretzky etter at hun har byttet ut nummer 2 med nummer 99 på landslaget til VM-kvalifiseringen et meget fint backhandpass til Moa Tschöp som på elegant vis først drar av en spiller, før hun finner radar partner Matilda Sjödin som ikke gjør noen feil når hun setter inn 1-1 bak den sveitsiske landslagskeeperen Lara Heini. Tschöp er som vanlig best mot de beste. De siste tre minuttene byr ikke på all verden så lagene går til pause med 1-1 og 7-5 i skudd fordel hjemmelaget. Pixbo er klart best og kunne fort leda med både to og tre mål.

Frida Hellgren er Kalmarsunds unsung hero og fortjener mer ros enn hun får. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode starter med at Ingebrigtsli Hansen ganske tidlig flyttes tilbake til førsterekka der hun har vært det meste av sesongen. Etter fem minutter får Ďuríková en fantastisk mulighet som Heini elegant redder. Kun sekunder etterpå byr hjemmelaget på en meget fin kontring når Amanda Berggren bryter en pasning, tar med seg ballen 25 meter før hun slipper kula til Elm som dytter den videre til Stenberg som enkelt kan sette 2-1 scoringen. Fire minutter senere øker de til 3-1 når Moa Andersson skyter fra distanse. Skuddet treffer en Kalmarsund-kølle foran mål og styres elegant inn bak en sjanseløs Ekholt. Når bortelaget så brenner muligheten til å redusere når de kommer alene med Heini straffer i stedet Pixbo de med å sette 4-1 når Elm finner Stenberg som får stå helt naken i slottet.  Kun 23 sekunder senere får bortelaget en meget viktig redusering når Elin Peterson gjør alt på egen hånd. 4-2 til pause og 10-9 i skudd. Kalmarsund er betydelig mer med i matchen enn i første omgang. Skaper mer framover, får noen solide muligheter som man må score på skal man slå Pixbo. Det blir og dessverre litt for mange enkle feil som man straffes på av verdens nest beste lag. Stenberg og Elm finner hverandre elegant og står bak tre av fire mål.

Eliska Krupnova har tidligere blitt kåret til verdens beste spiller, men har ikke vært i toppform så langt denne sesongen. Foto: Petter Alexandersen

Allerede 46 sekunder ut i den siste perioden får Kalmarsund målet de trenger for å lage skikkelig match av det hele når Frida Hellgren finner Amanda Lind som slår en fin tvers til Kalmarsunds beste for dagen Sjödin som setter sin andre for dagen. Så får vi se enda en som kunne spilt på det norske landslaget etter at IFF endret reglene, da Julia Zachrisson entrer banen, man kan jo spørre seg hvorfor landslagssjefen ikke har ringt hun for lenge siden. Kun 21 år gammel så hun kan spille mange VM for Norge framover. Noen minutter senere øker i stedet hjemmelaget ledelsen når Berggren finner  Stenberg som har ekstremt lite rom i slottet, 5-3. Pixbo skaper mye sjanser og spesielt Eliska Krupnova misser gang på gang sjanser hun burde sette. Hennes sesong så langt kan best oppsummeres med to ord, tynn suppe. Kalmarsund tar ut Ekholt i jakten på utligning, men med fire sekunder igjen gjør Elm sitt fjerde poeng for dagen når hun spiller fram Krupnova som enkelt kan sette dagens siste scoring i det tomme buret. Pixbo har en solid bredde i troppen når de kan stille med de rekkene de gjør selv med Klara Loneberg og Linnea Wilhelmsson på tribunen, et jevnt meget bra lag.

Thea Ekholt fikk en god del å gjøre i kampen mot Pixbo. Foto: Petter Alexandersen

Pixbo vinner matchen fortjent og tar med seg tre viktige poeng, men bortelaget skal ta med seg en meget solid match.  De gir hjemmelaget kamp hele veien og viser at de kommer nærmere og nærmere topplagene. Nå venter viktige kamper på rekke og rad framover med tanke på å ta seg til sluttspill. Ekholt gjør en ny meget bra match lengst bak. Frida Hellgren er ikke den som synes mest i poengprotokollen, men innsatsen hu legger ned for laget er enorm match etter match. Fortjener mye mer ros enn hun får. Ingebrigtsli Hansen gjør en helt ok match, kunne fort hatt et par assist, men det er veldig tydelig i dag at rekka preges veldig av at Krupnova ikke er i toppform, og veldig ofte havner i situasjoner der hun får ryggen til medspillere.

Pixbo-Kalmarsund 6-3 (1-1,3-1,2-1)