Det ble dramatisk da Fredrikstad og Sarpsborg møttes til lokaloppgjør. Foto: Kent Henriksen

Svært dramatisk slutt på lokaloppgjøret

Sarpsborg var på tur mot tre poeng i lokaloppgjøret mot Fredrikstad, men så raknet alt.

Det er lite ordnet spill og begge lag ser mest ut å ha fokus fremover, det gir bølgende spill og da Markus Madsen sender hjemmelaget i føringen etter et par minutter, er det starten på noen få minutter med scoringer. Christoffer Gjødalstuen utligner minuttet etter, og Tobias Holm-Gabler ordner ledelse for gjestene under minuttet senere. Gleden blir kortvarig for Ola Finess Liseth utligner etter fem minutter. Det er litt stillingskrig en stund, så får Imre Ødegård-Riisbakken muligheten, og han sender gjestene opp i føringen igjen. Spillet bølger frem og tilbake i ti minutter og så roer det seg ned. Det er sjanser begge veien, men begge lag prøver å holde på ballen litt. Med litt over tre minutter igjen kombinerer gjestene pent og Ødegård-Riisbakken avslutter med scoring. I sluttminuttene skrus temperaturen opp og det blir lite fokus på innebandy før lagene går til pause med 2-4 på tavlen.

Midtperioden starter med en enorm mulighet for hjemmelaget, men det er isteden gjestenes Emil Glenge som scorer periodens første mål etter halvannet minutt. Det er veldig uordnet spill i kampen i den andre perioden, og gjestene ser ut å være fornøyde med å kunne dra ned litt på tempoet og kontrollere ballen. Temperaturen er der, og det er til tider ganske kaotisk. Hjemmelaget får sjansen to ganger i midtperioden i overtall, men først på andre forsøk lykkes de. Daniel Svendsen setter 3-5 og skaper kontakt i målprotokollen. Begge lag har muligheter helt på tampen til scoringer men det ender uavgjort og Sarpsborg leder fortsatt med to da lagene går i garderoben.

Fredrikstad setter gjestene under press i starten av den tredje perioden, og det gir resultater etter fem minutter da Stian Setterberg finner nettmaskene. Da eksploderer det fra gjestene med to scoringer på kort tid. Ødegård-Riisbakken ordner sitt tredje for dagen og Stian Torget kriger inn 4-7. Hjemmelaget presser på for en redusering, og det gir mildt sagt kaotisk spill, der begge lag gjør feil da de blir stresset. Med åtte minutter igjen kommer 5-7, da Svendsen lurer inn ballen. Hjemmelaget trykker på og da gjestene bommer på en straffe, blir de straffet direkte etter da Vegard Handelsby scorer etter en frislagsvariant. Full kalabalikk hos gjestene nå, og de faller lengre og lengre bak. Det utnytter Fredrikstad og setter 7-7 med under to minutter igjen. Da kampen ser ut å gå til straffer får begge lag hver sin gigantisk mulighet, Fredrikstad brenner sin men Sarpsborgs Mario Berntsen scorer, men for sent. Det blir vilde protester da omsider dagens kampledere velger å annulere scoringen da tiden er ute.

I straffekonkurransen scorer Berntsen igjen, men da ingen av lagkameratene finner nettmaskene og Fredrikstads Johansen og Magnus Langrud scorer blir ekstrapoenget igjen i Fredrikstad.

Fredrikstad-Sarpsborg 8-7 (2-4,1-1,4-2,1-0) *etter straffer