Sterk snuoperasjon av Sveiva i lokaloppgjøret mot Gjelleråsen

Sveiva lå under 0-3 i lokaloppgjøret mot Gjelleråsen, men en sterk snuoperasjon sørget for tre viktige poeng i jakten på sluttspill.

Første periode starter med at Sveiva styrer mye og kommer til de få sjansene som er de første ti minuttene. Litt stillingskrig i starten da begge lagene vet hvor viktig matchen er tanke på sluttspillet. Gjelleråsen ligger kompakt i forsvar og kommer for det meste på overganger.  Først etter 13 minutter kommer Gjelleråsen til sitt første skudd på mål i matchen og for et skudd det er. Caroline Hicks Johnsen spiller Mari Kristiansen som med fatning utover i banen kommer to mot en sammen med en lagvenninne. Kristiansen søker og søker passet tvers, men når hun ser at det ikke går venter hun ut keeperen iskaldt og fra litt dårlig vinkel klistrer hun 0-1 opp i det nærmeste krysset. Fantastisk goal av bortelagets kaptein. Etter målet tar bortelaget over matchen i noen minutter der de skaper et par sjanser til før hjemmelaget tvinger Eli Næssan Linna i bortelagets mål til et par meget fine redninger på slutten av perioden. Sveiva har mye ball, styrer matchen, men Gjelleråsen er farlige på sine kontringer. Ungjenta Nora Besserudhagen gjør en veldig bra periode. Vinner baller, skaper et par sjanser på egenhånd og er veldig  nære spille fram lagvenninner til åpent mål et par ganger. Næssan Linna er som vanlig god i de viktigste matchene og blir i dag også kåret til bortelagets beste spiller.

Det løsnet til slutt for Sveiva i dagens lokaloppgjør mot Gjelleråsen. Foto: Petter Alexandersen

Andre periode tar Sveiva over matchen fullstendig. Kommer ut med mer fart i beina og en helt annen nøyaktighet i alt de foretar seg. De presser på og skaper den ene store sjansen etter den andre. Ballen treffer tverrligger, stolpene, stolpen før den ruller langs linja og det meste uten å gå i mål. Når man ikke setter sjansene sine så skjer det som ofte skjer når motstander scorer i stedet. Emilie Sollie-Johansen skyter fra midtbanen og med god hjelp av to lagvenninner som står helt alene foran Sandra Teigen i Sveiva målet sniker ballen seg inn og stillinga er brått 0-2 i stedet. Med et minutt igjen av perioden kommer bortelaget på en meget fin kontring der ballen tilslutt treffer en Sveivaspiller og stillinga er 0-3.  Under halvminuttet senere er det hjemmelagets tur til å ha litt flaks når et skudd ser ut til å gå via en medspiller og inn. 1-3 er en ekstremt viktig redusering med 41 sekunder igjen til pause. Målet gjøres av Mia Østerbø Nilsen assistert av Pho Rendalsvik som ble kåret til Sveivas beste i dag.  Sveiva styrer perioden og skaper den ene store sjansen etter den andre. Næssan Linna er virkelig på jobb i bortelagets mål og skal ha stor del av æren for at de går til pause med en tomålsledelse.

Tøffe dueller var det i lokaloppgjøret, her er det Natalie Tysland og Mia Norell som kriger om ballen. Foto: Petter Alexandersen

Tredje perioden starter med et høyere tempo og det blir skikkelig derby følelse når det trøkkes til i taklinger, slenges litt meldinger fram og tilbake, holdes litt av begge lag og reageres mer på alle situasjoner så temperaturen i matchen øker betraktelig.
Fem minutter ut i perioden smeller dagens bursdagsbarn Michelle Ekmo en kanon opp i krysset etter pass fra en for dagen meget god Natalie Tysland. Sveiva fortsetter og presse og skaper sjanse etter sjanse og ti minutter ut i perioden får de den velfortjente utligninga da Tysland kommer på et meget smart løp opp i midten der hun drar til direkte etter pass fra Filippa Härnlund. Så venter det et ekstremt Sveiva press i noen minutter der de har den ene store sjansen etter den andre før Gjelleråsen plutselig får et bytt der de skaper et par farlige muligheter. Gjelleråsen ser seg nøtt til å ta Time Out etter noen hektiske bytt i forsvar, men under minuttet etter den har Sveiva henta opp 0-3 til 4-3 når Ekmo skyter igjen og Daniella Elfstrand er iskald når hun venter an ballen og rolig setter returen nede på den første stolpen i stedet for å klaske til på første mulighet. En meget fortjent ledelse og bare et par minutter senere øker de den til 5-3 på et frislag der Filippa Härnlund er sist på ballen.  Sveiva er smarte og flinke med ball de resterende minuttene og spiller av mye tid. Gjelleråsen skaper ikke all verden og får ikke satt inn noen sluttspurt. Sveiva vinner skuddstatistikken i perioden hele 12-3.

Sveivas hovedtrener Tobias Härnlund signerte før kampen en ny treårskontrakt. Foto: Petter Alexandersen

Sveiva er det beste laget i det meste av dagens match og vinner sett under 60 minutter veldig fortjent. Hente opp 0-3 er meget sterkt og noe de trengte etter kampen mot Østensjø fredag. De tar med seg tre viktige poeng og mye selvtillit i jakten på topp fire og sluttspill. Det ble også offentlig at lagets hovedtrener Tobias Härnlund har signert for tre nye år i dag som gir de kontinuitet i årene framover. Ellers fortjener hele laget skryt i dag på hvordan de takler og ligge under med tre mål og hvordan de maler på videre og tilslutt klarer å snu det. For bortelaget sin del blir det vanskelig å vinne kamper selv med en tremålsledelse når man ikke makter å komme til mer enn 12 skudd i løpet av matchen. Surt å tape når man leder med tre, men gledelig er det at Helene Karlstrøm var tilbake etter sin hamstring-skade og at Nora Milly Bangsund som vært fantastisk på backen denne sesongen løste det å spille løper på en bra måte.  Karlstrøm blir viktig i matchene framover når man mister Madeleine Tinholt til førstegangstjeneste om en uke. Linda Adolphson sin skade er ikke så ille som fryktet, så det er heller ikke utenkelig at hun er tilbake på banen snart. Nysigneringene Frida Norstrøm og Iris Bjørnstad var ikke med i dag da de ikke bor her på Østlandet og da ikke har muligheten til å spille ukekamper.

Sveiva-Gjelleråsen 5-3 (0-1,1-2,4-0)