Det ble mange dueller i dagens oppgjør i IFU Arena mellom Sirius og Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

Sirius mest effektive i oppgjøret mot Kalmarsund

Det ble sjanserikt og spennende da Sirius fikk besøk av Kalmarsund i SSL søndag ettermiddag.

Thea Ekholt starter sin sjuende kamp av åtte mulige denne sesongen i mål og Karen Farnes starter som back i andre rekka. 1-0 kommer rett etter at Sirius blir fullt lag etter en utvisning, en fin tversover og knallhardt smeller det  i nettaket. Kalmarsund utligner da Ellen Gunnarsson finner Julia Zachrisson i slottet, distinkt skudd i fin høyde og 1-1. Kort tid etter utligningen kommer ledelsesmålet. Kalmarsund står høyt, vinner ballen, et pass inn i midten og ny scoring for gjestene. 2-2 kommer på en kontring, Ekholt redder fint første situasjon alene mot keeper, ballen ender tilslutt hos backen og med mye trafikk foran går den rett inn. Det bølger fram og tilbake i kampen, og begge lag skaper en del sjanser. Keeperne er gode lengst bak hos respektive lag. Kalmar virker dog litt ukosentrerte siste tredjedel av banen. Misser mye og markeringspillet som de slitt med hele sesongen er ikke det beste, det straffer seg.

Thea Ekholt hadde en god del å gjøre i målet for Kalmarsund. Foto: Petter Alexandersen

3-2 kommer på en kontring to mot null etter fem minutter i midtperioden. Landslagsspiller Klara Molin setter den trygt i nettet. 4-2 kommer i overtall syv minutter senere, nok en gang er Molin sist på ballen. En fantastisk backhandpasning fra Molin sender Amanda Ljunggren alene med keeper, iskaldt setter hun 5-2 noen minutter senere. Rett før pause finner Alzbeta Durikova en ledig Frida Hellgren i slottet, knallskudd i lengste kryss og en viktig redusering før pause. Perioden er preget av et meget inneffektivt Kalmarsund og en god landslagsskeeper i Matilda Östlund Visén lengst bak i Sirius målet. Kalmar virker litt for komfortable, slipper til Sirius på store kontringer som straffer seg. Innsatsen er ikke der den bør være i en sånn match.

Karen Farnes spilte back på gjestenes andrerekke i dagens kamp. Foto: Petter Alexandersen

Kalmar endrer en del i rekkene før den tredje perioden. Moa Tschöp opp som løper uten at det hjelper all verden. Sjansesløeseriet forsetter for gjestene, og isteden kan Sirius gjøre 6-3  da Jonna Vountisvaara får gå og gå uten at en Kalmarsundspiller støter oppi. Sirius har noen fine overganger som Ekholt tar seg av uten større problemer. Sirius er mer effektive i dagens kamp, Kalmarsund skaper mye, men takket være mye miss fra gjestene og en god målvakt lengst bak vinner Sirius matchen.