Sarpsborg trekker laget sitt fra eliteserien etter fem sesonger på øverste nivå. Foto: Petter Alexandersen

Trekker laget sitt fra eliteserien etter fem sesonger

Det har surret rykter om det hele sesongen i eliteserien for kvinner, men nå er det klart at Sarpsborg ikke stiller lag på øverste nivå kommende sesong.


Sarpsborg har slitt med mangel på spillere som ønsker å satse på øverste nivå, helt siden opprykket i 17/18-sesongen, selv med mange gode kull med ungdomspillere. Mangelen har gitt store utfordringer på logistikksiden med spillere, og det har sjelden vært samme lag som stilt i to kamper på rad. Nå er tålmodigheten slutt og man velger derfor å trekke laget, men åpner for en retur allerede etter neste sesong, om en ordentlig spillertropp med satsende spillere er tilstede.
- Sarpsborg har definitivt en målsetting om å igjen spille innebandy i damenes eliteserie, men kommende sesong stiller vi lag i første divisjon. Har vi flere jenter som ønsker å satse på eliteseriespill etter neste sesong skal vi selvsagt gjøre en ny vurdering da, sier lagleder Per Aube Heines til lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad.

Sarpsborg endte på syvendeplass på tabellen i eliteserien sist sesong. Mangel på skoletilbud er en av mange grunner til at østfoldingene ikke får beholdt spillerne sine.
- Sarpsborg er en vanskelig kommune å drive toppidrett. Vi har ikke høgskoletilbud i kommunen og det betyr at jentene våre som ønsker å studere i beste fall må pendle til andre kommuner og byer. For mange blir det helt umulig å kombinere dette med en elitesatsing hos oss.