Kjempeprestasjon av Rönnby i den første semifinalen

Vi var på plass i Wallenstam Arena der Rikke Ingebrigtsli Hansens Pixbo torsdag fikk besøk av Rönnby, i den første semifinalekampen i det svenske mesterskapet.

Det er en fartsfylt start på oppgjøret og det er lite tyder på at det er mye som står på spill. Det er sjanser begge veier og begge lag er svært nære scoring. Utover perioden tar hjemmelaget Pixbo mer og mer over kommandoen over kampen, og da kommer også den første scoringen da Axina Pettersson setter 1-0 etter 14 minutter. Cajsa Elm øker ledelsen i det 18. minutt og Pixbo har god kontroll mot slutten av perioden.

Det var en tøff og herlig sluttspillskamp i Wallenstam Arena. Foto: Kent Henriksen

Pixbo starter perioden i overtall, men klarer ikke å utnytte muligheten. Rönnby spiller opp seg voldsomt i den andre perioden. De har noen gode muligheter før de blir tildelt straffeslag. Det brenner de da Lara Heini gjør en vågal redning. Det gjør ikke allverden for like etter setter Saga Emtell ballen i nettet og reduserer til 2-1. Pixbo tar over litt igjen etter målet, men det blir ingen flere scoringer i midtperioden, på tross av at begge lag har nok muligheter å finne nettmaskene.

Rikke Ingebrigtsli Hansen i aksjon i semifinalen mot Rönnby. Foto: Kent Henriksen

Rönnby får en drømmestart på den tredje perioden, da Alma Karlsson skyter fra distanse etter 50 sekunder og utligner til 2-2. Nå er gjestene i dytten og før det er spilt to minutter ligger 2-3 i kassen bak Heini. Pixbo sliter å komme seg fra sjokket, og det er Rönnby som kjører kampen. Det er en underholdene og herlig fight i den første semifinalen. Rikke Ingebrigtsli Hansen får et par sjanser på slutten, men Rönnby setter 2-4 i åpent mål da de er i undertall. Så scorer Elm 20 sekunder etter og skaper litt spenning mot slutten, men Rönnby holder unna og kan juble for seier i den første semifinalekampen.

Pixbo-Rönnby 3-4 (2-0,0-1,1-3)