Greåker slo tilbake etter tapet mot Slevik i dagens toppoppgjør mot Sveiva, og er tilbake på vinnersporet igjen. Foto: Kent Henriksen

Greåker er tilbake på vinnersporet igjen

Greåker slo Sveiva i dagens toppoppgjør og er tilbake på vinnersporet i eliteserien.

Kampen starter i et forrykende tempo, og allerede før det er spilt tre minutter har Lars Erik Torp sendt hjemmelaget opp i ledelsen. Sveiva får straffe halvannet minutt etter, og den setter Casper Sletten og det er 1-1. Det er høy temperatur og tempo, og det er herlig grinete allerede. Midtveis i perioden kommer det to kjappe scoringer. Først scorer Greåker da Thobias Hjorth kriger inn ballen, og bare 14 sekunder senere snurrer Lukas Haugen opp hjemmelagets forsvar og serverer Victor Bugarski helt åpent mål, og svensken scorer sikkert 2-2. Sveiva er best etter scoringen i det som er en kamp der det kjempes om hver eneste millimeter og spillet bølger frem og tilbake. Flere scoringer blir det ikke og lagene går til pause med uavgjort.

Midtperioden starter godt for hjemmelaget som i løpet av tre minutter både tar ledelsen og øker den til 4-2. Scoringer av Sander Fauskanger og Fredrik Gjødalstuen. Greåker har lange angrep, men nå er Sveiva solide bakover etter sjokket i starten av perioden. Det lønner seg for Sindre Bjerknes kan redusere til 4-3 i det 13. minuttet. Sveiva får to muligheter i overtall, og på andre forsøk setter Casper Sletten sitt andre for dagen og utligner. Greåker bruker sekunder på ta ledelsen igjen, Torp prikker nettet med en markkryper som nok Andreas Nordli drømmer mareritt om fremover. Flere scoringer blir det ikke selv om begge lag har muligheter, og Greåker kan gå til den andre hvilen med ledelse.

Perioden åpner med et smell, Hjorth får ballen i god posisjon og hamrer ballen i mål etter 11 sekunder. Sveiva får jobbe hardt for mulighetene fremover nå, og det er langt lavere tempo i kampen. Det er veldig avventende spill og svært kaotisk til tider. Halvveis i perioden krangler Torp inn sitt tredje for dagen på kontring, og da Sveiva skaper svært lite rinner tiden unna alt for fort for gjestene. Det er slurvete mot slutten av kampen, og det er mest tut og kjør. Sveiva tar timeout med tre minutter igjen, men sliter med å skape sjanser. Først med halvminuttet igjen kan de utnytte slurv hos hjemmelaget og Andreas Næss Valbye scorer kampens siste mål og fastsetter sluttresultatet til 7-5.

Greåker-Sveiva 7-5 (2-2,3-2,2-1)