Bilder fra Akerselva kamp mot Sveiva 22. november 2020. Foto: Kent Henriksen

Fikk tøffere motstand enn de hadde ventet

Sveiva fikk virkelig jobbe for poengene da de besøkte Akerselva i Grefsenhallen i formiddag.

Sveiva har en enorm mulighet allerede etter halvannet minutt, men Akerselva står opp bra mot topplaget de første fem minuttene. Så presser gjestene og utnytter slurv i hjemmelagets forsvar og Andreas Næss Valbye er sikker da han får sjansen. Vondt blir verre halvveis i perioden da Akerselva slurver i oppspillet. Sindre Bjerknes stjeler ballen og scorer lekent. Det er få avblåsninger, men ganske lavt tempo i kampen. Det lave tempoet gir Akerselva en del tid med ballen, men de klarer ikke å utnytte de mulighetene de skaper. Isteden kan Sveiva øke sin ledelse til tre da Victor Bugarski prøver et par ganger og på andre forsøk får han dunket ballen i nettet. 0-3 på tavlen i Grefsenhallen da lagene tusler i garderoben.

Sveiva presser i starten av den andre perioden, men Akerselva står opp bra selv når det går litt kvikkere i vendningene. Halvveis i perioden varter hjemmelaget opp med en flott scoring, det er mange passninger på rad før Mads Rongsjord finner Albin Holmberg som scorer. Akerselva har en del mer ball i midtperioden, men det føles farligere de ganger gjestene kommer på visitt. Det går litt raskere i angrepene til Sveiva, og det får Akerselva merke med et par minutter igjen da Martin Lilleby finner Sindre Bjerknes som setter 1-4. Flere scoringer får vi ikke i midtperioden og Sveiva går til pause med tremålsledelse.

Sveiva skrur opp tempoet i starten av den tredje perioden, men Akerselva kjemper hardt for en redusering og for å blåse liv i kampen. I det femte minuttet kommer reduseringen da Tobias Lindberg fyrer av fra distanse. Sveiva er presset og ryker på en utvisning, og Rongsjord setter opp Sander Owren i overtallet og det er 3-4. Nå skjelver Sveiva, og Gustav Karlsson gjør 4-4 etter pent spill, nok en gang er Rognsjord nest sist på ballen. Så slurver Sveiva, Holmberg stjeler ballen og overlister Andreas Nordli på lekent vis. 5-4 til Akerselva som scoret fire ganger på litt over fire minutter. Sveiva bruker bare under halvminuttet på å utligne, Casper Sletten scorer. Samme mann er sist på ballen fire minutter senere, og Sveiva er igjen i føringen. Akerselva gjør det de kan for å komme ajour, men Sindre Bjerknes øker ledelsen, før Martin Lilleby kan fastsette sluttresultatet til 5-8 da hjemmelaget har tatt ut målvakten. Et godt forsøk av Akerselva, men Sveiva vipper kampen i sin favør og tar med seg tre poeng hjem.

Akerselva-Sveiva 5-8 (0-3,1-1,4-4)