Andrerekka sørget for tre viktig poeng

Kalmarsund tok tre viktige poeng mot Åkersberga i SSL, i det som blir en travel helg i verdens beste liga.

Andrerekka til Kalmarsund med Clara Hellgren, Patricia Forsell, Amanda Lind, Hilma Liebgott og Alžbeta Ďuríková stod bak de seks første scoringene da Kalmarsund tok en viktig seier i jakten på sluttspill.

Fredag kveld tok Åkersberga som jakter på ny kontrakt i SSL i mot Kalmarsund som jakter på en av de åtte sluttspillsplassene. Thea Ekholt og Karen Farnes starter som vanlig kampen for sistnevnte.

Kalmarsund skal få en knallstart på matchen når Clara Hellgren finner Hilma Liebgott etter 47 sekunder spill. Hilma avslutter pent med et skudd hele nede ved den lengste stolpen. Litt over to minutter senere er den samme rekka i gang igjen når Clara Hellgren finner dagens beste Kalmarsundspiller Patricia Forsell foran mål med en meget fin pasning. Forsell sørger enkelt for 2-0. Åkersberga kommer på et par overganger, men Thea Ekholt redder enkelt. Litt over halvveis i perioden er den samme rekka på farten igjen når det spilles rundt fra ene siden til den andre, så ned i rundvant og derifra inn i midten der Amanda Lind kaldt og rolig sørger for 3-0. Bortelaget er klart best og har et par fine muligheter til som de dessverre brenner. Med 22 sekunder igjen får hjemmelaget muligheten med en spiller mer, men lagene går til pause på 3-0 til Kalmarsund. 10-4 i skudd fordel bortelaget.

Åkersberga starter den andre perioden i overtall og 82 sekunder ut skal reduseringen sitte. Lagets stjerne Isabel Balzano sørger for 3-1. Perioden er jevnere enn den første, men de store sjansene som kommer brennes. Faktisk blir skuddstatistikken i den andre perioden 2-1. Sjeldent man opplever en match med så lite skudd. På tross av kun tre skudd skal vi få en scoring til. Nok en gang er andre rekka frampå når bortelaget vinner ballen høyt. Clara Hellgren starter med et bra førstepress før Patricia Forsell får slått ballen inn til Hilma Liebgott foran mål som etter kvarteret sørger for 4-1. Vi får ingen flere scoringer og lagene tar pause på 4-1 og 1-2 i skudd.

Den siste perioden starter mer likt den første der Kalmarsund styrer det meste og har mye av ballovertaket. I stedet for at de setter 5-1 sørger Isabel Balzano for litt spenning i matchen når hun reduserer til 4-2 etter et fint tverspass som gjør at Thea Ekholt er sjanseløs. Fire minutter senere er matchen over når Hilma Liebgott spiller på tvers og Patricia Forsell sørger for rekkas femte scoring. Begge lag har et par solide muligheter i minuttene som kommer, men Åkersberga sin keeper og Thea Ekholt redder fint. Åkersberga tar time-out og tar ut keeperen med fem minutter igjen å spille, men i stedet vinner Forsell ballen og sender den pent inn i det tomme målet fra 25 meters avstand. Hennes femte poeng i matchen. Med 35 sekunder igjen får Kalmarsund straffe. Moa Tschöp går fram og med en elegant backhand fastsetter hun sluttresultatet til 7-2.

Allerede på søndag er det en nye matcher i SSL. Da får vi forhåpentligvis fire norske på banen når Kalmarsund tar i mot Sofie Kristiansen og Eline Dagestad sitt Lockerud i Kalmar, med Emma Fagerhøi og Julie Gidske ute med langtidsskader. Sol Julia Johansen sitt Malmö skal til Västerås å møte Rönnby, Tone Einstulen og Eva Skaslien sitt Falun skal til Stockholm for å møte Täby, Ida Sundberg sitt Warberg tar i mot Åkersberga, Rikke Ingebrigtsli Hansen sitt Pixbo skal nordover til Mora og Kine Hedlund Eriksen sitt Karlstad tar i mot Endre.