Det ble mer spennende enn det trengte da Sarpsborg slo Akerselva i kveld. Foto: Kent Henriksen

Spennende avslutning i Skjeberghallen

Det ble en dramatisk avslutning da Sarpsborg fikk besøk av Akerselva i kveld.

Det er lavt tempo og slurvete innledningsvis, og gjestene Akerselva har mest ball i starten. Da kommer scoringen til Sarpsborg litt ut av det blå. Imre Ødegård-Riisbakken sender hjemmelaget opp i føringen i det sjette minuttet. Gleden blir kortvarig da Akerselva får overtall kort tid etter, og svakt forsvarsspill fra Sarpsborg sørger for at Anders Andersson kan sette 1-1. Begge lag kriger godt, men tempoet er mye lavere enn det burde og det gir en litt småkjedelig periode. Sarpsborg tar ledelsen etter 14 minutter da Ødegård-Riisbakken for andre gang i dag blir satt opp av sarpingenes kaptein Sivert Østerås, og scorer sikkert. Akerselva jakter på en utligning men det kommer ikke før lagene går til pause med 2-1 ledelse for hjemmelaget.

Sarpsborg drar opp tempoet i starten av den andre perioden, og får betaling direkte da Ødegård-Riisbakke blir tremålscorer. Tempoet daler like fort som det gikk opp, og Akerselva tar over banespillet mer og mer, og hjemmelaget ser ut å være fornøyd med å kunne kontre. Det er en til tider ganske kjedelig forestiling, for tempoet er alt for lavt for at det skal bli skikkelig underholdene. Rett før kvarteret er spilt får først Akerselva straffe som de brenner, men seks sekunder senere reduserer de til 3-2, Tu Tran Minh scorer assistert av lillebror Thanh. Flere scoringer blir det ikke i midtperioden, og Sarpsborg fortsatt i føringen.

Det er mest tut og kjør i starten av den tredje perioden, Akerselva er nærmest med et stolpeskudd i det femte minutt, i en periode preget av slurv og to lag som kjemper om poengene. Straks før halvveis kommer det endelig en scoring, og da er det Sjur Ulrik Strand som banker inn ballen til 4-2 fra avstand. Akerselv fortsetter å trykke på og da Anders Sahlin feberredder en avslutning fra Erlend Bjerknes, kontrer sarpingene og Christoffer Gjødalstuen inn 5-2. Det ser ut å ende med hjemmeseier, men da Akerselva for tredje gang i kampen får sjansen i overtall kommer 5-3, signert  Magnus Jarberg som scorer på gamle lagkamerater. Det gir full panikk og med halvannet minutt igjen kommer og 5-4, da Andersson finner nettmaskene for andre gang. Akerselva venter svært lenge med å ta ut målvakten, og får aldri noe skikkelig trykk på Sarpsborg som holder unna og vinner for andre kamp på rad.

Sarpsborg-Akerselva 5-4 (2-1,1-1,2-2)