Fredrikstad har hatt en tung sommer der flere nøkkelspillere har forlatt klubben. Foto: Kent Henriksen

– Vi må ha litt flyt om vi skal lykkes

Det har vært en tung sommer for Fredrikstad, som har mistet flere viktige brikker i sin tropp til andre klubber.


(13. sesonger - sist sesong: 8. 14-3-2-0-9 69-95 - 13 poeng)

  • Hovedtrener: Henrik Johansson
  • Spillere inn: Theodor Larsen (Sarpsborg), Skjalg Søby (Sarpsborg)
  • Spillere ut: Nicholay Halvorsen (Tunet), Samuel Hellström (Tunet), Daniel Svendsen (Greåker), Thomas Bøgle (Sarpsborg), Marcus Skillebekk Halvorsen (Vålerenga), Willy Fauskanger (legger opp), Aksel Jæger (Akerselva)
Hovedtrener Henrik Johansson tok over Fredrikstad etter en åttendeplass på tabellen forrige sesong, lagets nye sjef har dog en ganske stor jobb foran seg etter at laget mistet mange nøkkelspillere til andre klubber. I sommer har man bland annet byttet spillesystem og brukt tid i løpesporene.
– Fokus har vært å bygge opp styrke og fart på utetreningene, og innetreningene har vi tatt i bruk et nytt spillesystem. 

Henrik Johansson (til høyre) sammen med Tomas Näsholm i 16/17-sesongen, da Johansson var assisterende trener i Greåker. Foto: Kent Henriksen

Sist Fredrikstad var i samme situasjon kom det opp flere talenter fra egne rekker, lagets svenske ser ikke helt mørkt på situasjonen selv om han har innrømmet det blir en tøff sesong for østfoldingene.
 – Ja, det er flere som tatt store skritt, og skal jeg nevne noen så ser Einar Delås og brødrene Haglund spennende ut. 

Laget er tippet på bunn av mange, og for at laget skal lykkes må det hardt jobb til. 
– For at vi skal lykkes må vi jobbe som et lag over hele banen, og ha litt flyt.

Fredrikstad må vente en uke lengre enn de fleste andre lagene i eliteseriene, for først neste lørdag reiser man nordover for å møte Harstad på bortebane.
– Harstad har jo hentet et par skikkelig gode spillere fra Latvia, som jeg sett spille i europacupen. Men vi får være kyniske og jobbe hardt, så er det muligheter for tre poeng.