Det ble tap for Martine Simonsen og Norge mot Slovakia. Foto: Per Wiklund/IFF

Tapte kampen mot Slovakia - kan som best bli nummer syv

På tross av den norsk drømmeåpning ble det tap i play-off om femteplassen, og Norge kan nå som best bli nummer sju i VM.

Norge sjokkåpner da Slovakia slurver i egen sone, Rikke Ingebrigtsli Hansen får muligheten og sender Norge opp i føringen! Gleden blir kortvarig for allerede tre minutter senere kan Michaela Sponiarova utligne den norske ledelsen. Kampen er jevn og står og vipper i den første perioden. Minuttet før lagene skal gå til pause tar det slovakiske laget ledelsen, da Kristina Hudakova finner nettmaskene, fremspilt av søster Paulina. En norsk kalldusj i IFU Arena.

Kamilla Blekkan utligner for Norge i starten av midtperioden. Det er Slovakia som styrer kampen, men Norge kriger og kjemper, og det er stort sett Norges førsterekke som skaper noe. Sofie Kristiansen går ut skadet halvveis i perioden og Norge sliter litt. Katarina Klapitova sender Slovakia opp i ledelsen igjen, og da Denisa Ferencikova øker ledelsen med to minutter igjen av perioden begynner det se litt mørkt ut. Norge får et håp helt på tampen av perioden. Ingebrigtsli Hansen finner Karen Farnes, og Norges kaptein reduserer til 3-4

I den tredje perioden fortsetter Slovakia og kjøre kampen, og bare en god Thea Ekholt ser til at det ikke blir styggere sifre. Slovakia øker sin ledelse da Sponiarova scorer etter fem minutter, etter norsk slurv. Norge tar timeout og tar også ut målvakten i et siste desperat forsøk. Ingebrigtsli Hansen tenner håpet da hun smeller inn en retur med to minutter igjen. Norge prøver så godt det går, men Slovakia er for gode og vinner nok en gang mot de norske jentene. Nå venter kamp om syvendeplassen mot Danmark eller Polen i morgen.

Norge-Slovakia 4-5 (1-2,2-2,1-1)