Blir det et syvende gull for det svenske U19-landslaget for kvinner i ettermiddag? Erkerival Finland står for motstanden i Uppsalas finstue IFU Arena. Foto: Per Wiklund/IFF

Sverige og Finland kjemper om gull i VM

Klokken 15.30 barker Sverige og Finland sammen nok en gang i jakt på VM-gull. Denne gang er det U19-VM for kvinner i Uppsala som er arena for erkerivalenes jakt på gull.


I dag spilles finalen i U19-VM for kvinner i IFU Arena i Uppsala, straks nord for hovedstaden Stockholm. Sverige og Finland har karret seg hele veien til finalen, og selv om vi er vant å se toppnasjonene barke sammen i mesterskapsfinalen, har veien til finalen vært litt mer trøblete enn vanlig.

Finland så ut å gå mot en enkel gruppevinst, etter to storseiere, men i den siste gruppespillskampen ble det tap for Sveits som senere vant gruppen. I semifinalen ble det seier 5-2 over Tsjekkia, som vant den andre gruppen foran vertnasjon Sverige. I gruppespillet vant nemlig Tsjekkia over svenskene i en thriller. I semifinalen ble det dog 9-5 seier for svenskene som sørget for at finalen blir mellom Sverige og Finland. Suvi Hämäläinen har vært en av VMs store spillere og leder poengligaen etter ti scoringer og en assist på fem kamper. Det finske supertalentet har allerede debutert på A-landslaget og spilte VM for finnene i 2019, og ekstra imponerende er at Classic-spilleren har kommet tilbake bedre enn noensinne etter en alvorlig kneskade. Maja Viström har gjort ti poeng (7+3) for svenskene og briljerte i semifinalen mot sveitserne, kan Thorengruppen-spilleren skyte svenskene til et syvende gull?

Nå venter en spennende finale der dessverre bare 300 tilskuere har vært tillatt under mesterskapet. Du kan se kampen i videovinduet øverst i saken, eller live kampfakta her