Se flere fantastiske bilder fra Ole Mossin Olesens landslagskarriere i bildegalleriet lengre ned i saken. Foto: Kent Henriksen / Rune Halvorsen

Skriver inn seg på celeber liste i kveld

Det er over 13 år siden Ole Mossin Olesen debuterte for Norge, i dag spiller han sin landskamp nummer 100 for landslaget og vi har tatt en titt på landslagskarrieren hans.


25. april 2008 spilte Ole Mossin Olesen sin aller første kamp på landslaget. Avedøre Idrætscenter i Hvidovre fikk se en langhåret gutt med Umeå City som klubbadresse, dra på seg landslagsdrakten for første gang som senior. Etter seier mot Danmark og tap mot Sveits, ventet Finland den tredje dagen med landskamper, og 12 minutter ut i kampen fant Mossin Olesen frem til Ola Sætrang, og noterte seg for sin første poeng på landslaget. En måned senere scoret han sitt første mål da han reduserte mot svenskene i en kamp i Trollhättan. Lite visste han da at han 95 landskaper senere skulle spasere ut i Helsinki ishall mot Polen, for sin landskamp nummer 100. Det har blitt 170 poeng (90+80) på de 99 landskampene til nå, og syv VM-turneringer på Norges nummer ti. 

Ketil Kronberg og Ole Mossin Olesen jubler for scoring i VM 2008, duoen er de eneste som er igjen på landslaget siden VM i Praha den gang. Tommy Midtsveen og Thomas Stræte er de to andre spillerne på bildet. Foto: Kent Henriksen

Den nå 33-årige veteranen har også spilt U19-VM og universitets-VM for Norge, og alltid tatt seg tid til å skrive autografer til supporterne og en prat med media etter kampene, og med sine zorrokunster har han også en eller et par av hans scoringer i mesterskap blitt en viral hit stort sett hver gang. Nå er han snart del av en celeber liste med over 100 landskamper. Det er Ketil Kronberg som har flest med sine 138 landskamper per dags dato, deretter følger Willy Fauskanger med 108, Raymond Evensen med 101 og Glen Evensen med 100. Daniel Gidske er nærmest etterpå med 89 landskamper for Norge siden debuten i 2010.  

Bildeserie