Rikke Ingebrigtsli Hansen scoret, men Pixbo tapte SM-finalen mot Team Thorengruppen. Foto: A. Kårhag

Pixbo ledet finalen med to mål - tapte

Det ble ikke gull for Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo, på tross av tomålsledelse i SM-finalen mot Team Thorengruppen.

Team Thorengruppen var best de første ti minuttene av finalen i det svenske sluttspillet og Cornelia Fjellstedt ordnet ledelse, men Pixbo avsluttet den første perioden godt, og tsjekkiske Denisa Ratajova scoret for Pixbo akkurat som hun gjort i hver eneste kamp i sluttspillet.

I den andre perioden er Pixbo best og Amanda Berggren viser styrke og vinner ballen i god posisjon og servere Emma Stenberg som scorer. Så bruker de bare et par minutter å øke ledelsen, Berggren med et skudd fra kanten. 1-3 og forhåndsfavorittene Team Thorengruppen er rystet. De skaper en del bra muligheter men de klarer ikke å overliste Lara Heini før det er tre(!) sekunder igjen av perioden, da Ellinor Berling skyter hardt fra distanse.

Assisten fikk hun fra Oona Kauppi og den finske stjernen bruker halvannet minutt på å utligne i den tredje perioden. Det er også fart på søster Veera som gjør to mål på rappen. Det første etter åtte minutter og det andre etter kvarteret, alle tre scoringer assistert av Sofia Joelsson, som også lå bak finalens første scoring. Nå må Pixbo ha mål, og Rikke Ingebrigtsli Hansen som fått sparsommelig med spilletid får tillit da laget presser på og tar ut målvakten. Først brenner hun en kjempemulighet, men så finner Året spiller Ida Sundberg den norske vingen, som smeller 5-4 opp i vinkelen etter 19.17, og gir Pixbo et håp. Dessverre blir det finalens siste scoring, for Team Thorengruppen klarer å holde unna og vinner sitt første gull i historien. KAMPFAKTA

Rikke Ingebrigtsli Hansen gjorde totalt fem poeng (3+2) i SM-sluttspillet på ni kamper.