Finland fikk kjempe litt for seieren mot Slovakia i dag, men kunne til slutt sikre seg en billett i kvartfinalen. Foto: Petter Alexandersen

Oppsummering dag 2 av VM i Uppsala

Det ble mange scoringer, herlig innebandy, drama og dessverre noen stygge skader under dag 2 av VM i Uppsala.

Dag 2 startet med kamp mellom Polen og Latvia, i en kamp der de polske jentene hadde god kontroll før Latvia våknet til live. Polen vant til slutt 6-4 i en kamp der nok zorrokunsten til Anna Ankudinova på tampen blir husket mest. 

Polen startet best, men så ble det langt mer spennende mot Latvia. Foto: Kent Henriksen

Dagens andre kamp var nok den morsomste for de nøytrale. Thailand møtte Italia, og selv om det var en kamp på de nedre delene av rankingen ble det en festkamp foran i underkant 200 tilskuere. Lydnivået minnet mer om en fullsatt Globen eller O2 Arena, for de thailandske supportere lagde liv og løftet sine favoritter til 5-2 seier, herlig!

Tilskuerne på Thailands kamp mot Italia skapte en vanvittig stemning i IFU Arenas B-hall. Foto: Kent Henriksen

Så kjørte Norge over Estland til den store gullmedalje, og i samme gruppe ble det kjempespennende da NFR rotet vekk en seier mot Singapore. Russerne ledet 2-0, Singapore snudde til 2-4, før russerne scoret fire på rappen, det siste med minuttet igjen av kampen. Singapore tok ut målvakten og Angela Model satte 5-5 med fire(!) sekunder igjen. Etter kampen var det full forvirring, for lagene virket klare for spilleforlengelse, men det spiller man jo ikke i gruppespillet. Singapores scoring på slutten innebærer også at Norge kunne reise fra hallen som gruppevinnere. 

Tone Einstulen og Norge fikk etterhvert en enkel reise mot gruppeseier. Foto: Kent Henriksen

Sverige vant som ventet stort mot Tyskland. Svenskene ga seg ikke før det sto 20-0(!) på tavlen i hallen. Skår i gleden var at Sofia Joelsson fikk seg en smell i hodet, og ikke kunne fullføre etter en misstenkt hjernerystelse. Ellen Rasmussen var poengbest for svenskene med seks poeng (2+4) og ble kåret til banens beste spiller, da Sverige sikret seg en kvartfinaleplass.

Finland vant 7-2 over Slovakia og er klare for kvartfinale, her jubler Daniela Westerlund for sitt første VM-mål. Foto: Petter Alexandersen

På tampen av dagen kunne Finland vinne 7-2 og sikre seg en plass i kvartfinalen etter seier over Slovakia. Sistnevnte gjorde en langt bedre figur enn mot Sverige i går. Veera Kauppi scoret tre ganger for det finske laget, som sammen med Sverige har hviledag i morgen før gigantene gjør opp om gruppeseieren på tirsdag. 

Bildeserie

Les mer om:

VM 2021 Uppsala
Saken fortsetter under annonsen.