Finsk seier over Tyskland med 15-0 under den første dagen av VM. Foto: Petter Alexandersen

Oppsummering dag 1 av VM i Uppsala

Den første dagen av VM er over, og vi har fått en god del scoringer og gode kamper.

Dag 1 av VM startet med et smell av en kamp i gruppe D, der Singapore og Estland holdt følge helt til slutten, i det som ble dagens jevneste kamp. Begge lag var i føringen og det var kamp om hver ball i en underholdene kamp for den nøytrale selv om kanskje kvaliteten på alt ikke var like høy. Estland vant til slutt 4-3, etter at Edith Parnik scoret seiersmålet med seks minutter igjen. I samme gruppe vant som kjent Norge over NFR med 7-3.  

Singapore fikk juble tre ganger for scoringer, men måtte til slutt gi tapt for Estland. Foto: Kent Henriksen

Danmark fikk en drømmeåpning på årets VM, med seier over USA med 9-6. Danskene hadde ganske god kontroll på amerikanerne som anført av Michelle Linhart og Marie Häggström hele tiden prøvde å komme ajour i protokollen. Det klarte de ikke, Sara Mainz Olsson og Mathilde Christensen scoret tre mål hver for Danmark i nøkkelkampen i gruppe C. 

I gruppe B var Sverige totalt overlegne mot Slovakia. De slovakiske jentene spilte 6 mot 5 ved flere anledninger i håp om scoringer, men det utnyttet svenskene flere ganger. Det svenske maskineriet stoppet ikke før det sto 22-3 på tavlen foran 1123 tilskuere i hovedhallen. Moa Tschöp som normalt sett spiller i allsvenskan med Thea Ekholt og Karen Farnes i Kalmarsund gjorde ni(!) poeng for svenskene fordelt på en scoring og åtte assist som gjorde at hun krøp over 100 poeng for svenskene totalt i landslagskarrieren. 

I den andre gruppespillkampen hadde Finland lekestue med et defensivt Tyskland, og vant med 15-0. Sifrene hadde garantert blitt større uten en storspillende Noora Holle i det tyske målet, Holle hadde 38 redninger i kampen og ble velfortjent kåret til beste tysker. Veera Kauppi fikk utmerkelsen for finnene, der hun var poengbest med fem poeng (3+2) i kampen. 

Noora Holle gjorde en kjempekamp i det tyske målet og reddet 38 skudd. Foto: Petter Alexandersen

I dagens siste oppgjør var Sveits og Tsjekkia i hovedhallen for en herlig batalje. Der dro Tsjekkia det lengste strået etter en god opptreden. Det var jevnt lenge før tsjekkerne fikk fart på sakene og dro i fra i målprotokollen og har skaffet seg et godt utgangspunkt for gruppeseier. 

Les mer om:

VM 2021 Uppsala
Saken fortsetter under annonsen.