Norge skal spille mot Estland, Russland og Singapore i gruppespillet i VM i vinter. Foto: Rune Halvorsen

–⁠ Dette vil jeg si er en drømmetrekning

Trekningen fra Uppsala Slott er nå over, og Norge har fått sine gruppespillmotstandere i VM som spilles senere i vinter.


Dagens trekning av VM-grupper er over og Norge i gruppespillet som starter 27. november er klare. I de to best rangerte gruppene utgjør Sveits, Tsjekkia, Polen og Latvia gruppe A. Vertsnasjon Sverige ble plassert i Gruppe B sammen med Finland, Slovakia og Tyskland. I Gruppe C skal Australia, Danmark, Japan og USA gjøre opp, og i grupp D skal Norge, Estland, Russland og Singapore gjøre opp. Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen er fornøyd med dagens trekning.
– Dette er en gruppe vi skal vinne uten større problemer. Russland og Estland må ikke undervurderes, men jeg ser ikke for meg at vi taper mot de eller Singapore. Under forutsetning at oppsetter er som det vært i 2015, 2017 og 2019 skal vi ut mot nummer fire i Gruppe A i play off hvis vi vinner gruppen. Høyst sannsynlig blir dette Latvia og jeg tror ikke vi taper mot de igjen, så dette vil jeg si er en drømmetrekning både angående kvartfinale, men også for opprykk til A-gruppene i neste VM, sier Alexandersen rett etter trekning. 

Norge møtte Estland for aller første gang i gruppespillet i sist mesterskap, da vant Norge 7-4 bland annet etter et hattrick av Sofie Kristiansen. Russland har vært motstander fire ganger med tre norske seiere, sist i kvalifiseringen til VM i 2015, da senket Sandra Vika russerne med to scoringer. Singapore som endte på 12. plass i sist verdensmesterskap er en ny bekjentskap for det norske laget. 

VM spilles i Uppsala 27. november til 5. desember i IFA Arena, som har fem spilleflater. Sverige er regjerende mestere etter VM-gullet i Sveits i 2019. De to beste nasjonene i Gruppe A og B går direkte til kvartfinale, og de to dårligste nasjonene i disse gruppene gjør opp om de siste kvartfinaleplassene med de to beste nasjonene fra Gruppe C og D i play off. 

Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen er fornøyd med dagens trekning av VM-grupper. Foto: Rune Halvorsen

Gruppe A
Latvia
Polen
Sveits
Tsjekkia

Gruppe B
Finland
Slovakia
Sverige
Tyskland

Gruppe C
Australia
Danmark
Japan
USA

Gruppe D
Norge
Estland
Russland
Singapore