Norge er klart for VM etter at kvalifiseringen avlyses. Foto: Rune Halvorsen

Avlyser kvalifisering - Norge er klare for VM

VM-kvalifiseringen for kvinner er avlyst melder det Internasjonale Innebandyforbundet, og det betyr at Norge er en av 16 nasjoner som skal spille VM som starter 27. november i Uppsala, Sverige.


Norge skulle egentlig reist til Italia i starten av februar, men kvalifiseringen til VM ble utsatt til juni, der også Norge byttet gruppe og skulle til Latvia. Nå er det imidlertid klart at det ikke blir noen kvalifisering i sommer heller, med bakgrunn av den pågående pandemien som skaper usikkerhet rundt gjennomføring, og der flere grenser er stengte. I dag melder IFF at mesterskapet blir gjennomført uten kvalifiseringsspill, og at de 16 best rangerte nasjonene går direkte til verdensmesterskapet. Det ble bestemt på møte med styret i IFF forteller IFF:s president Tomas Eriksson, som synes det er kjedelig at kvalifiseringen må avlyses.
– Under møtet la mange i styret vekt på at først og fremst er det vår oppgave å ta vare på sikkerhet og helse for alle spillere og funksjonærer. Med all usikkerhet rundt Covid-19 var den eneste muligheten å avlyse, selv om det er trist, sier Eriksson i en pressemelding. 

Det betyr at Norge er kvalifisert og kan starte forberedelsene for tur til Uppsala 27. november til 5. desember. Norge skal sammen med Sverige, Sveits, Finland, Tsjekkia, Slovakia, Polen, Latvia, Tyskland, Danmark, Estland, Australia, Japan, Singapore, USA og Russland kjempe om medaljene i mesterskapet som går i IFU Arena. 

Grupper og spilleskjema er ikke ferdig ennå, og informasjon rundt dette vil komme i løpet av de nærmeste ukene.