Martin Isnes Kvisvik og Norge starter kvalifiseringen til VM om få strakser. Foto: Kent Henriksen

Her er alt du trenger å vite før det braker løs

Norge starter VM-kvalifiseringen i latviske Koceni klokken 12.30 med kamp mot Liechtenstein.


Norge møter Liechtenstein i den første kampen i kvalifiseringen til VM, som spilles i Winterthur i Sveits til høsten. Det norske laget har 11 debutanter, og kun Martin Isnes Kvisvik kan regnes som fast inventar på landslaget av de øvrige. Fra VM-troppen er det kun nevnte Isnes Kvisvik, Nicholay Halvorsen, Erlend Vestby, Joachim Trandum Terjesen og Andreas Grønli igjen. 

Kampene i VM-kvalifiseringen spilles tre ganger femten minutter, og troppen er slanket til 15 utespillere og to målvakter. Det er også en del nye regler i bruk og man tjuvstarter på sommerens nye regelbok allerede i kvalifiseringen, der 2+2 minutter erstatter fem minutters utvisning, kun to typer av kampstraff (administrativt og fysiske forseelser), frislag etter avventende utvisning til laget som skal spille overtall, pluss at involvering fra benk ved tumulter på banen og lignende gir kampstraff.

Landslagssjef Patric Jonsson og Norge møter Liechtenstein i den første kampen i kvalifiseringen. Foto: Kent Henriksen

Dagens motstander Liechtenstein har Norge møtt to ganger tidligere, under VM-kvalifiseringen i 2014 i Valmiera da det ble 25-0, og to år senere i Slovenia da det ble 20-1. 

Coolbet har virkelig troen på stor norsk seier og gir 1.92 i odds på at Norge vinner med over 14,5 mål, og 1.82 i odds på at det blir mindre enn 14,5 mål i kampen. 

Du kan se kampen her eller følge kampen LIVE her

Vi er på plass i Latvia og gir deg kampreferat, fyldig bildegalleri og reaksjoner etter kampen.