Foto: Petter Alexandersen

–⁠ Håper vi går all inn med to rekker

Norge møter toppnasjonen Finland i VM-kvalifiseringens første kamp, som spilles i latviske Koceni.


Det er liten tvil om at oddsen ikke er på norsk side da Finland står som motstander i Koceni sportshall klokken 16.00 norsk tid. Det finske laget er et av verdens aller beste lag, og blir en tøff motstander bekrefter Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen. 

– Håper vi går all inn med to rekker mot Finland i håp om best mulig resultat, i resterende kamper mot de andre nasjonene vinner vi veldig enkelt, så det vil det bli mer enn nok spilletid for alle mot de. Der blir det 95% av tida i angrep og fokus på å løse opp en kjøttmur. Litt synd tanke på at vi skal ut i A-grupper om vi tar oss til Singapore, at vi ikke får en eller to litt tøffere matcher her nå der kampbildet blir mer likt det vi møter i VM, sier han før dagens kamp. 

Norge har bare vunnet to av 17 møter med finnene. Foto: Petter Alexandersen

Det er et godt finsk lag Norge møter tirsdag. 
– Mot Finland møter vi verdens beste førsterekke. Andre- og tredjerekka har mistet noen sentrale spillere og er ikke all verden, så jeg forventer at vi kommer ha en del ball mot de to og ligge mye i forsvar mot førsterekka. Jeg tror ikke vi ryker på noe kjempetap her. Thea Ekholt lengst bak i mål blir ekstremt viktig også må vi ta de kontringene vi får, og ikke minst tørre holde i ballen så vi ikke bare blir jagende og løpende i mellom hele tida. Rikke Ingebrigtsli Hansen, Sofie Kristiansen og Karen Farnes blir veldig sentrale i ting offensivt. Håper vi går maks for seier og matcher vår førsterekke mot deres andre.  

Line Trandum Terjesen er en av fem debutanter på det norske landslaget. Foto: Kent Henriksen

Det er en spennende norsk tropp som skal kjempe om VM-plass. 
– Med tanke på den store utviklingen i internasjonal innebandy de siste fire-fem årene med betydelig mer løping, bevegelser, høyt press og så videre håper jeg vi får se et Norge som tørr presse høyt, eventuelt styre press, stå etter og ikke en gammeldags omstendelig 1990-talls innebandy med en fastlåst center i forsvar, ligge å vente og stillestående spillere langs vant i angrep. Mye bevegelse må vi ha offensivt. Savner litt at vi gjør som Slovakia der førsterekka spiller annerledes enn resten av laget, spesielt når den ligger bak det meste som skjedd offensivt mot topp åtte-nasjonene. Det skal bli veldig spennende å se hva spesielt Ida Sundberg og Line Trandum Terjesen får til. To jenter som spilt mye i SSL i det siste og har internasjonalt tempo inne. Da kan Norge få en andrerekke som også produserer litt mot de beste, det har vi savnet.  

Kampen mot Finland starter klokken 16.00 norsk tid, og du kan se (betalingstjeneste) eller følge kamper her