Foto: Kent Henriksen

VM-debutanten: – Det føles uvirkelig

Patrick Stenersrød Bye har hatt noen gode sesonger i eliteserien, og reiser sammen med landslaget til Sveits på fredag for å spille VM. Vi tok en prat med unggutten som reiser nedover til mesterskapet med barndomsvenner på laget.


Greåkers energispiller Patrick Stenersrød Bye var med og førte Norge til VM i vår, nå har landslaget blitt spisset og flere legendariske spillere har tatt plass i troppen, stort for 20-åringen.
– Det er en guttedrøm det da, Ketil Kronberg og spille sammen Ole Mossin Olesen. Det er kult å spille med de store, de man har sett på Youtube og sett spille kamper, gliser unggutten.  

Patrick Stenersrød Bye her i kamp mot Sverige i VM-kvalifiseringen. Foto: Kent Henriksen

Det er godt om Greåker-spillere på laget til Norge denne gang, og flere har spilt sammen siden de var små.
– Man kan senke skuldrene litt når man har venner på landslaget som man har gått på barneskolen med, jeg har jo kjent Andreas Grønli siden barnehagen. 

Da var drømmen å spille på landslaget og VM for Norge. Nå har drømmene blitt virkelig for Greåker-spilleren som debuterte på landslaget i vår. 
– Det har alltid vært en drøm for alle sammen. Det føles uvirkelig, egentlig. Men veldig spennende og det er jo et nytt eventyr. 

Stenersrød Bye har spilt ni landskamper for Norge så langt, og det har blitt fire scoringer med flagget på brystet. Se hele intervjuet i videovinduet over.