Verdensmesterne klare for VM i Singapore

Sverige er klare for VM etter tre seiere i kvalifiseringen i latviske Koceni, men det ble litt tøffere enn ventet mot et godt kjempende Nederland i formiddag.

Nederland står opp bra mot svenskene i starten, og de har også noen halvsjanser før svenskene tar ledelsen. Svenskene trykker stadig det nederlandske laget nedover i banen, og byr på flere flotte scoringer. Det er også et par scoringer der Nederlands mangel på rutine på dette nivået lyser igjennom, men det er en ganske underholdene forestilling i morgentimene. Den første perioden ender 10-0 til Sverige mot et hardt kjempende Nederland.

#passanordstrand ble kjent for nordmenn i U19-VM, i dag scoret det svenske stortalentet fem av målene. Foto: Kent Henriksen

Sverige fortsetter å leke seg i den andre perioden, men målene renner ikke inn med den samme takten. Nederland forsvarer seg godt og lagets målvakt Jennifer Peeters gjør en god kamp mellom stolpene. Fra tid til annen har Nederland ballen i svensk sone, men det blir alt lengre mellom tilfellene og de svenskene backene ser ut å ha full kontroll, foruten en mulighet i tampen på perioden. Sverige går til pause etter to perioder med 17-0 ledelse.

Nederlands manager Leo Widjaja har en fortid i eliteserien med Fjerdingby. Foto: Kent Henriksen

Svenskene dominerer stort i starten av den tredje perioden, men målene uteblir. Nederland kjemper hardt og holder tett til det åttende minuttet. Svenskene får det langt fra like lett som i de to foregående periodene, men det kommer noen scoringer etterhvert i perioden og det ender 25-0, og med det er Sverige sikret en plass i VM i Singapore. Hanna Nordstrand blir kampens store profil med syv poeng (5+2). KAMPFAKTA