Casper Backby og Sverige vant gull i Helsinki i vinter, i dag venter norsk motstand i finalen av VM-kvalifiseringen. Foto: Kent Henriksen

Norge møter verdensmesterne Sverige i finalen

Norge møter de regjerende verdensmesterne Sverige i finalen i kvalifiseringen i Koceni i formiddag, med kampstart klokken 10.45 norsk tid.


Både Sverige og Norge er klare for VM, og derfor er dagens finale på papiret uten betydning. For det norske laget er det dog en mulighet å se hvordan vi ligger an med et ungt landslag, og en spennende opplevelse for de mange debutantene. Sist nasjonene møttes var i VM, og da vant Sverige 8-2. Vi har tilgode å slå «storebror» som vunnet 29 av 30 landskamper nasjonene imellom, en har endt uavgjort (1999). 

Du kan se kampen her eller følge kampen LIVE her

Den siste VM-plassen i Koceni skal Frankrike og Polen kjempe om i ettermiddag. 

I kvalifiseringen i Italia overrasket Slovakia i finalen og slo Tsjekkia med 5-4, en meget sterk prestasjon av slovakerne. Tyskland tok den siste VM-plassen etter seier over Slovenia med 3-1. I Valmiera er det VM-klare Finland og Latvia som gjør opp i finalen, og der skal Danmark og Estland kjempe om den siste ledige VM-plassen der.