Tsjekkia kunne juble for andre VM på rad etter finaleseier mot Finland i ettermiddag. Foto: Martin Flousek/IFF

Tsjekkia verdensmestere for andre strake gang

Tsjekkia vant sitt andre strake VM-gull på U19-nivå da de i dag slo Finland i finalen.

Det ble Tsjekkia som stakk av med gullet under verdensmesterskapet for U19 menn i Brno. Det etter en dramatisk finale der Finland ledet med to mål før verdensmesterne våknet.

En redusering i midtperioden blåste liv i håpet, og en tidlig scoring i den tredje perioden skapte nerve og dramatikk. Tsjekkerne tok også ledelsen, men finnene repliserte. Med halvannet minutt igjen av finalen falt avgjørelsen, da Peter Majer gjør et strålende forarbeid og Matej Cermak ser til at ballen havner i nettmaskene. Finnene klarer ikke å replisere og Tsjekkia kan juble for sitt andre strake VM-gull.

Sverige vant bronsen etter en vanvittig opphenting i den tredje perioden, der avgjørelsen kom med 50 sekunder igjen. 7-6 og litt trøst for svenskene etter semifinaletapet.