To U19-VM uten norsk deltakelse

U19-VM for menn og kvinner i 2021 går uten norsk deltakelse. Det går frem av en melding fra Norges Bandyforbund mandag.


Etter at pandemien brøt ut har det vært liten landslagsaktivitet og det betyr at høstens to U19-VM går uten norsk deltakelse. Det melder Norges Bandyforbund mandag.
– Hensynet til ikke-vaksinerte ledere og ansatte som forventes å måtte reise med troppene, taler heller ikke for deltagelse når koronasituasjonen fortsatt er så vidt uoversiktlig og myndighetenes oppfordringer til ikke å bringe importsmitte til landet, sier president Erik Hansen til forbundets nettside. 

Med stor usikkerhet rundt myndighetenes reiseråd, og med muligheter for karantener eller isolasjon ved mulige smittesituasjoner velger Norge derfor å trekke seg fra mesterskapene, for å være på den sikre siden.
– Innreisekarantenen til Norge ville også påvirket muligheten til å avholde samlinger i forkant av turneringene, slik at det ville bli svært krevende å kunne forberede seg på en sportslig forsvarlig måte til turneringene. Norges Bandyforbund beklager at denne beslutningen går ut over de som hadde sett frem til å delta i U19-VM for Norge, men usikkerheten knyttet til alle sider ved en deltakelse og utøvernes og landslagsledelsens helse må prioriteres, skriver NBF. 

Det betyr at U19-VM 2021 for menn i Brno, og U19-VM 2020 for kvinner i Uppsala som har blitt flyttet tre ganger nå går uten norsk deltakelse.