To eliteserielag måtte i korona-karantene

En spiller i eliteserieklubben Akerselva har testet positivt for korona-viruset, og to lag er nå i karantene melder Norges Bandyforbund onsdag.


En spiller som deltok i kampen mellom Gjelleråsen og Akerselva har testet positivt for covid-19 som også kalles korona-viruset. Det er en spiller i Akerselva som fikk tilbake positivt prøvesvar melder Norges Bandyforbund, og nå må hele laget med spillere som deltatt i lørdagens kamp og ukens treninger i karantene, det gjelder også Gjelleråsens spillere melder NBF. 

– Laget er rutinemessig satt i karantene av lokal helsemyndighet, og de jobber nå med vurdering av spillerens nærkontakter og smittesporing. Vi har også fått beskjed om at spillerne på Gjelleråsen, som spilte kamp mot Akerselva lørdag 10. oktober, må i karantene. 

Når det gjelder kampens dommere så har vi foreløpig ikke fått beskjed av de lokale helsemyndighetene om de må i karantene. Forbundet har bestemt at kampens dommere ikke får dømme kamper inntil vi får beskjed om de er underlagt karantene eller ikke, skriver NBF i en pressemelding.

NBF har også bedt Sandnes, som spilte kamp mot Gjelleråsen søndag mot Gjelleråsen i Lihallen, om å følge med litt ekstra med fremover.
– Forbundet har også, for sikkerhets skyld, kontaktet Sandnes som spilte mot Gjelleråsen søndag 11. oktober, og bedt om at spillere og støtteapparat i de nærmeste dagene er ekstra oppmerksomme på symptomer. Videre håndteres saken i henhold til fastlagte rutiner og av lokale helsemyndigheters smittevernteam.

NB! Kampen mellom Fredrikstad og Gjelleråsen i midtuken er flyttet til søndag 25. oktober på grunn av Gjelleråsens karantene.