Sverige verdensmestere for niende gang på rad

Sverige dårligste VM noensinne var i Singapore 2005, men i dag kom revansjen da svenskene kjørte over Finland, til å begynne med.

Sverige var i en egen klasse i starten av kampen mot Finland, og ledet 6-0(!) før den første perioden var over. Det finske laget klarte å redusere helt på tampen av den andre perioden, og pustet litt liv i håpet.

Det finske håpet tente skikkelig i den tredje perioden, der de krøp så nærme som 6-4, men så var Lovisa Hedins mål stengt og svenskene kunne juble for seier og sitt niende VM-gull på rad. KAMPFAKTA

Tidligere på dagen slo Tsjekkia det sveitsiske laget i bronsefinalen og endte på tredjeplass. For Norge ble det som kjent en skuffende 11. plass i verdensmesterskapet.