Det ble Sverige som stakk av med gullet i Helsinki etter seier over hjemmefavorittene i finalen. Foto: Kent Henriksen

Sverige vant VM-gull etter dramatisk finale

VM-finalen i Helsinki ble like tett og spennende som man kunne forvente seg, mellom innebandyens to største erkerivaler.

Finalen starter med et smell for unggutten Justus Kainulainen banker finnene i ledelsen etter halvannet minutt. Kampen er kaotisk, tøff og det er herlig temperatur. Finland øker ledelsen etter ti minutter da Eemeli Salin finner nettmaskene, og da ikke Sverige klarer å replisere er det tomålsledelse til Finland etter den første perioden.

I den andre perioden står kampen og vipper litt. Finnene har sine muligheter å øke ledelsen, men det er isteden veteranen Rasmus Enström som banker ballen i mål fra benken til finnene. Det blir starten på noen gode svenske minutter, der først Kim Nilsson utligner, før Linus Nordgren gir svenskene ledelsen fem minutter før andre pause. 12508 tilskuere holder pusten i Hartwall Arena.

Justus Kainulainen var finalens store spiller med tre scoringer, men det ble ikke nok for finnene. Foto: Kent Henriksen

Finland kjemper og sliter for en utligning, men det er svenskene som øker sin ledelse etter halvspilt tredje periode. Albin Sjögren er sist på ballen for svenskene. Finland bruker under minuttet på å redusere. Nok en gang er det unggutten Kainulainen og ny spenning i finalen. To minutter eksploderer det i Hartwall Arena, nok en gang er det 22-åringen med sitt tredje mål i finalen! Men så viser seg kanskje verdens beste spiller for tiden frem. Tobias Gustafsson forserer frem, dytter unna en finne og setter 5-4. Kan Finland svare nå da? Svaret er nei, for helt på tampen setter Hampus Ahrén ballen i det åpne målet da finnene jakter på utligning. Sverige vinner finalen for første gang siden 2014. KAMPFAKTA

Lastikka beste spiller i mesterskapet
Ville Lastikka ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller. På All-star team var det tsjekkiske målvakten Lukas Bauer, finske Juha Kivilehto, svenske Tobias Gustafsson, tsjekkiske Marek Benes og finnene Ville Lastikka og Justus Kainulainen som fikk plass.