Hanna Nordstrand og Moa Dynefalk jubler for scoring i VM-finalen, som Sverige vant etter straffer. Foto: Kent Henriksen

Nervepirrende VM-finale mellom Tsjekkia og Sverige

Sverige vant VM-finalen for U19 kvinner i Katowice, etter det som ble en dramatisk finale.

Svenskene satte opp tempoet fra start og Moa Dynefalk sendte svenskene opp i ledelsen allerede etter minuttet. Hashtaggen #passakronstrand trender på Twitter i disse dager, og Dynefalk setter opp Hanna Kronstrand som øker ledelsen etter kvarteret. Et par minutter etter ordner Saga Emtell 3-0, og ser til at svenskene går til pause med en solid ledelse.

I den andre perioden må Tsjekkia ha mål, og jobber hardt og målrettet. Det gir også uttelling etter at Karolina Sigmundova blåser liv i håpet etter ni minutter. Tsjekkerne får også mulighet i overtall med syv minutter igjen av perioden, men det er isteden Sverige som øker sin ledelse til 4-1 rett etterpå, igjen er det Kronstrand som scorer. Tsjekkia lar ikke svenske nyte tremålsledelsen lenge, og reduserer på nytt like etter ved Hanna Bruchackova. Det gir litt nerve før den tredje perioden.

Det er litt nervøst innledningsvis i den tredje perioden, der Sverige brenner en stor mulighet helt i starten. Svenskene har tilsynelatende ganske god kontroll på finalen, men i det åttende minutt reduserer Tsjekkia til 4-3, og nå er det skikkelig nerve i kampen igjen, etter at Bruchackova scoret nok en gang. Tsjekkia har momentum i kampen nå, men svenskene forsvarer seg godt. Så ryker svenskene på en utvisning, og Tsjekkia tar time out. Tsjekkia får i gang overtallsspillet sitt godt, og Bruchackova setter kampens tredje strake mål, og det er utlignet. For en nerve i Katowice nå! Sverige tar seg litt sammen og skaper et par gode muligheter med et par minutter igjen, og Tsjekkia får også en god mulighet med minuttet igjen. Det ender uavgjort og det blir spilleforlengelse.

Det er sjanser begge veier i spilleforlengelsen, og en herlig nerve hele veien. Begge målvakter må i aksjon, men holder buret rent, og det hele skal avgjøres på straffer. Hvem hadde trodd det da Sverige ledet 3-0?

Der blir Maja Lindsjö den store helten da hun redder den syvende straffen til Tsjekkia, etter at Cajsa Alm scoret. KAMPFAKTA

Finland kunne juble for bronse etter storseier over Sveits. Foto: Kent Henriksen

Finland vant bronsen etter å ha slått Sveits 8-3. Sveitserne klarte aldri helt å komme inn ordentlig i kampen, og lå under med fem mål. De tok tidlig ut målvakten og skapte litt spenning da de reduserte to ganger til 6-3, men Finland kunne stikke ifra og juble for bronsemedalje. KAMPFAKTA