Det ble ni ganger svensk jubel mot Finland i gigantmøtet den siste gruppespilldagen. Foto: Kent Henriksen

Sverige overbeviste mot Finland på dag fire av VM

Den fjerde dagen i VM er over, og det har vært en dag med noen herlige fighter, og svensk dominans.

USA så ut å gå mot en klar seier over Thailand, men thailenderne som lå fem mål bak, scoret seks mål og gikk opp i ledelse på 21 minutter. Så våknet amerikanerne på nytt og kunne vinne med 8-6, og sikret andreplassen i gruppen som danskene vinner. 

USA slo Thailand og ble nummer to i sin gruppe. Foto: Kent Henriksen

Danmark hadde få problemer å slå vesle Italia, og satte standarden allerede i den første perioden som de vant 8-0. Det endte til slutt 15-0 og danskene kunne juble for tre strake seiere og gruppeseier. 

15 scoringer ble det for Danmark i den siste kampen i gruppespillet. Foto: Petter Alexandersen

Martina Repkova scoret fire ganger da Tsjekkia slo Latvia med 8-0, og sikret seg gruppeseien i gruppe A foran Sveits. 

Sverige hadde en maktdemonstrasjon mot Finland, og vant hele 9-3. Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne, for svenskene var gode. De ledet 7-0 før finnene klarte å redusere tre ganger, men så om det ytterligere to scoringer. Moa Tschöp og Amanda Delgado Johansson stakk ut for svenskene med tre poeng hver (1+2), men Wilma Johansson var poengbest med fire poeng (2+2). 

Det ble jevnt og spennende da Estland og NFR kjempet om den siste plassen i play-off, og til slutt kunne russerne juble for avansement fra Norges gruppe som nummer to etter en 6-3 seier. 

Sveits vant 6-2 over Polen og sikret seg kvartfinalebillett. De fikk nok litt hardere motstand enn ventet, men hadde ganske god kontroll på det polske laget. 

Bildeserie

Les mer om:

VM 2021 Uppsala
Saken fortsetter under annonsen.