Sverige har vært VMs klarte beste lag så langt i mesterskapet, blir det VM-gull i morgen på de svenske hjemmefavorittene? Foto: Kent Henriksen

Sverige møter Finland i VM-finalen

Sverige seiler opp som soleklare favoritter etter storseier over Sveits i semifinalen, for Finland gikk det tråere i sin semifinale mot Tsjekkia. Les vår oppsummering av dag åtte av VM i Uppsala.

Dag åtte av VM startet med slovakisk seier over Norge, i en spennende kamp i B-hallen. Norge var nære å utligne på tampen, men måtte nøye seg med et knepent tap.

Så kunne Polen juble for muligheten å bli nummer fem, etter seier 7-4 over danskene. Frida Mainz Olsson scoret tre ganger for danskene som ledet 3-2, men så våknet Polen, og med fem scoringer på rappen i midtperioden blir det Polen og Slovakia som gjør opp om femteplassen i morgen. For Danmark betyr det nok en landskamp mot Norge, der lagene gjør opp om syvendeplassen.

Så kunne 2351 tilskuere løfte Sverige til VM-finale etter vanvittige 14-1(!) mot Sveits. Effektive svensker viste ingen nåder, og seiler opp som en soleklar favoritt til gull etter å ha vunnet samtlige kamper i VM med store sifre, selv mot finnene.

Finland fikk kjempe for seieren mot Tsjekkia, som ledet etter den første perioden. Mange flotte scoringer og en herlig kamp om seieren i dagens siste kamp. Det sto 4-4 før søstrene Kauppi ordnet 5-4 etter åtte minutter av den tredje perioden. Veera med assisten og Oona den store helten.