Casper Backby var en av målscorerne da Sverige tok seg til VM-finale i ettermiddag. Foto: Kent Henriksen

Sverige første nasjon klar for VM-finale

Sverige er som første lag klare for VM-finalen i Helsinki, etter 6-1 seier over Sveits i semifinalen.

En spennende semifinale fikk sitt første mål i det 12. minutt da en sveitser scorer et selvmål. Svenskene bruker et halvminutt på øke ledelsen til to da Tobias Gustafsson setter ballen i mål. Flere scoringer ble det ikke i åpningsperioden.

I midtperioden er det sveitserne som scorer, perioden er fem minutter gammel da Claudio Laely finner nettmaskene bak Jonathan Edling i det svenske målet. De 6454 tilskuerne værer en spennende tredje periode med skikkelig nerve.

Det var til tider ganske dårlig stemning mellom spillerne i den tredje perioden. Foto: Kent Henriksen

Svenskene kommer ut i hundre i den siste perioden, og Kim Nilsson øker ledelsen etter tre minutter, og kort tid etter er også Johan Samuelsson frempå og setter den for svenskene. Sveits klarer ikke å nøste opp det svenske forsvaret, og det blir ordentlig grinete da begge lag kjemper med nebber og klør. Casper Backby øker ledelsen til 5-1 da sveitserne prøver seg fremover, og helt på tampen setter Alexander Galante Carlström ballen i åpent mål, etter et flott utkast av Edling som noterer seg for assist. Verdt å få med seg er at Sveits vinner skuddstatistikken med 23-13 i kampen, men Sverige vinner 6-1 og avanserer til finale. KAMPFAKTA