Karen Farnes i aksjon mot Sirius i SSL for Endre. Nå tar hun turen over sundet og blir Kalmarsund spiller i allsvenskan. Foto: Peter Bohlin

– Skal bli heftig og fantastisk morsomt

De har ligget i kortene at landslagskaptein Karen Farnes tar turen over sundet og blir spiller i Kalmarsund, idag bekreftet allsvenskan-klubben overgangen.


Karen Farnes forlater Endre etter syv sesonger og er klar for hardsatsende Kalmarsund, som ønsker å ta skrittet opp fra allsvenskan til SSL neste sesong.
– Jeg er veldig glad over å få ta del i oppdraget om å gjøre Kalmarsund til et SSL-lag. Etter de samtal jeg hatt med foreningen følte jeg direkte at dette er det perfekte opplegget for meg. Jeg har i prinsipp gjort karriere på å være rollespiller i klubblaget og samtidig være en ledende spiller på landslaget. I Kalmarsund håper jeg kunne å ta med meg de beste bitene og erfaringene jeg gjort meg og hver eneste dag bidra til at Kalmarsund tar et skritt videre til noe stort. Jeg tror det blir en utfordrende reise, men det skal fremfor alt blir heftig og fantastisk morsomt, sier Farnes til klubbens hjemmeside. 

Fra før er det klart at Thea Ekholt også flytter fra Endre til Kalmarsund, der de gjenforenes med sin tidligere trener Alexander Brinkmann som er sportsjef for damelaget.
– Karen er den sterkeste og «studsigaste» spilleren jeg noensinne har møtt. Hun har en enorm arbeidskapasitet og vinnermentalitet i alt hun gjør. Under sine ti sesonger siden hun flyttet fra Norge har hun vært i flere fremgangsrike miljøer, og gjort avtrykk overalt. I FBC Kalmarsund tror jeg hun kommer å ta en større rolle på banen og lede laget i spillets begge retninger. Akkurat som på landslaget tror vi også at Karen med en mer tilspisset rolle kan øke sin poengproduksjon skikkelig, sier Brinkmann. 

Farnes har spilt fem VM-turneringer for Norge, der det blitt 70 landskamper og 57 poeng (30+27). I SSL har det blitt 60 poeng (30+30) på 205 kamper, og 47 sluttspillkamper med fire poeng (0+4). Hun vant SM-gull med IKSU før hun tok turen over til Gotland og spill for Endre. Hun har også vært i Sveits, før hun gjorde comeback i Endre sist sesong.