Foto: PETTER ALEXANDERSEN

Skadet i SSL-kamp - norsk keeperstjerne mister VM

Den norske keeperstjernen Thea Ekholt mister VM etter at hun skadet seg fredag i SSL, kun ti dager før avreise til Singapore.


Det norske landslaget setter seg på flyet mot Singapore 27. november uten førstekeeper Thea Ekholt. I nest siste kamp før VM-avreise var Ekholt uheldig og røyk leddbåndet i den høyere tommelen. På akutten etter kamp mot Åkersberga fredag ble det fort klart at leddbåndet var av, og det blir operasjon i stedet for VM spill. 

- Først og fremst er det ekstremt trist og tungt for Thea. Miste VM sånn er tungt og ikke minst ekstremt surt da hun virkelig har funnet formen, og vært meget god i de siste SSL-kampene for Kalmarsund. For Norge sin del er det et enormt avbrekk at vår soleklart beste keeper er ute. Det lille håpet man kanskje hadde om en femteplass og World Games-spill ser jeg på som borte. Skulle vi klart det hadde vi vært avhening av at vårt soleklare førstevalg hadde levert en topp prestasjon. Thea stod seks av syv kamper sist VM og nå venter A og ikke B-VM som gjør at hun hadde vært enda viktigere, sier Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen.

Erstatter blir Monolittens Hanne Lier Nilsen, som står bokført med to landskamper fra før. 

Les mer om:

VM 2023