Norge møter Estland i plasseringsspillet om femteplassen i VM. Foto: Kent Henriksen

Se eller følg dagens kamper fra Helsinki

Norge røk ut av sluttspillet i går, og allerede i dag skal de ut i jakten på femteplassen. Vi skal også inn i mektige Hartwall Arena for jakten på en finalebillett.

Dag åtte av VM starter med plasseringskamper i Helsinki ishalls B-hall. Så går ferden videre til mektige Hartwall Arena for to semifinaler. 

Dagen starter i Helsinki ishall, der hovedarenaen nå er stengt, og aktiviteten er flyttet inn i den lille B-hallen. Kampen om 5.plassen starter med dagens semifinaler der Slovakia først møter Latvia, og så skal Estland i luven på Norge. Fire gode nasjoner som har en femteplass i potten, der vinneren også får reise til Birmingham i USA for å spille World Games i juli måned. 

Norge har møtt dagens motstander Estland tre ganger. I VM i 1996 vant vi 13-1 og i 2008 ble det 13-6. Sist vi møtte estlenderne var i VM 2014, og da ble det bare 4-2, så det er ikke noen motstander vi kan ta lett på. Norsk seier står til 1.20, uavgjort til ni ganger pengene og Estlands seier til åtte ganger pengene hos Coolbet. 

Kampen går i vanlig ordning på TV2 sport 1, og på kanalens strømmetjenester. Du kan også følge kampen her. Kanalen sender også de to semifinalene på TV 2 sport 2. 

I dag starter også kampene i Hartwall Arena, der bare de fire lagene som tok seg til semifinale får prøve seg. Det normale IFF-gulvet er byttet ut mot Salibandy sitt litt mørkere blå, etter mye klager på TV-sendingene, bra initiativ fra arrangørene. 

Først ut er Sveits mot Sverige, og kanskje kan noen timer mer hvile hjelpe sveitserne til en sensasjon? Sverige er favoritter men pleier å slite mot sveitserne, før de allikevel drar i land en seier, kanskje stopper den tradisjonen i ettermiddag?

Så er det Finland som skal ta seg av Tsjekkia. Det tsjekkiske laget har vist at de er giftige, og selv om Finland er ubeseiret har de ikke sett uslåelige ut. Kanskje kan tsjekkerne gi Finland en skikkelig kamp om finalebilletten?

Dagens kamper: 
09.00 Slovakia-Latvia (5-8:1) LIVE
12.00 Estland-Norge (5-8:1) LIVE
14.30 Sveits-Sverige (semifinale) SE KAMPEN / LIVE
17.45 Finland-Tsjekkia (semifinale) SE KAMPEN / LIVE
(*norske tider)

Foreløpig sluttstilling i VM: 
1. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
2. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
3. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
4. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
5. Estland/Latvia/Norge/Slovakia
6. Estland/Latvia/Norge/Slovakia
7. Estland/Latvia/Norge/Slovakia
8. Estland/Latvia/Norge/Slovakia
9. Tyskland
10. Danmark
11. Polen
12. Canada
13. Thailand
14. Filipinene
15. USA
16. Singapore

Les mer om:

VM 2021 Helsinki