Markus Lindgjerdet gjorde stor suksess for Örebro under to sesonger i SSL, nå er nordmannen klart for spill i Sveits. Her i kamp mot Sirius i IFU Arena i SSL. Foto: Peter Bohlin

Norsk landslagsspiller klar for spill i Sveits

Den norske landslagsspilleren Markus Lindgjerdet blir proff i Sveits kommende sesong.


Markus Lindgjerdet var en av Örebros største stjerner da laget spilte i SSL for et par sesonger siden, og har etter nedrykket blitt kaptein i laget som ikke klarte å ta skrittet opp fra allsvenskan. Denne sesongen ble det 36 poeng (18+18) på 22 kamper i allsvenskan for 28-åringen, der Örebro endte på sjetteplass. 

Nå er det klart at den relativt ukjente nordmannen blir proff i Rychenberg Winterthur i den sveitsiske ligaen, der han erstatter tsjekkeren Patrik Doza.
– Jeg har hørt mye godt om Rychenberg så det skal bli artig å få testet meg i en ny kontekst. Det er et stort skritt for meg som er veldig hjemmekjær, men det er skritt jeg trenger å ta føler jeg. Både for min utvikling og for å få nye perspektiv på innebandyen og livet, sier han i en pressemelding. 

Markus Lindgjerdet har spilt 40 landskamper for Norge, her fra en kamp i VM i 2018 i tsjekkiske Praha. Foto: Rune Halvorsen

Han forlater nå Örebro som han har tilhørt under sin tid som seniorspiller. 
– Under årene i Örebro har jeg fått mulighet å misslykkes for å utvikles og det har gjort meg til en bedre person både på og utenfor banen. Jeg er utrolig takknemlig og kommer virkelig å savne klubben og publikum som har støttet meg i fremgang og i motgang. 

Lindgjerdet har spilt 40 landskamper for Norge og to VM-turneringer for Norge, og står notert med 40 poeng (23+17) med flagget på brystet.