Henrik Østerås og Ludvik Hansen jubler for en av scoringene mot Liechtenstein onsdag, blir det nye jubelscener i dag mot Belgia? Foto: Kent Henriksen

Møter Belgia i formiddag - blir det ny norsk seier?

Norge møter Belgia i andre gruppespillkamp av kvalifiseringen til VM, her er det du trenger å vite før dagens batalje.


Det norske laget vant 13-1 over Liechtenstein onsdag og trenger seier over Belgia i dag for å sikre seg en «finale» mot Polen i morgen, etter at Polen vant 7-1 over Belgia i går. 

De tre rekkene til Norge noterte seg alle for scoring i går, og det var spesielt Norges førsterekke som viste fremføttene. Christopher Aune Klungervik var eneste mann som ikke var i aksjon i går, men vi regner med at trønderen starter i mål for Norge i formiddag, og dermed får sin debut for det norske herrelandslaget. 

 Belgia er en motstander som Norge kun møtt en gang, i kvalifiseringen til VM i 2012, den gang ble det 21-0, men Belgia har tatt store skritt siden den gang, og blir en betydelig hardere nøtt å knekke denne gang, selv om det er en kamp det forventes norsk seier. 

Du kan følge kampen LIVE her eller strømme kampen her

Det har ikke vært noen store overraskelser så langt i de tre europeiske kvalifiseringene som foregår i Italia og to steder i Latvia, men kveldens høydepunkt er nok oppgjøret mellom Latvia og Danmark der en eventuell vinner tar et stort skritt mot VM-billett. 

Gruppe A - Valmiera (LAT)
Finland - 2 poeng
Estland - 2 poeng
Nederland - 0 poeng
Storbritannia - 0 poeng

Gruppe B - Valmiera (LAT)
Latvia - 2 poeng
Danmark - 2 poeng
Island - 0 poeng
Ukraina - 0 poeng

Gruppe C - Koceni (LAT)
Sverige - 2 poeng
Ungarn - 0 poeng
Frankrike - 0 poeng

Gruppe D - Koceni (LAT)
Norge - 2 poeng
Polen - 2 poeng
Belgia - 0 poeng
Liechtenstein - 0 poeng

Gruppe E - Celano (ITA)
Tsjekkia - 4 poen
Spania - 2 poeng
Italia - 1 poeng
Slovenia - 1 poeng

Gruppe F - Celano (ITA)
Slovakia - 4 poeng
Tyskland  - 3 poeng
Østerrike - 1 poeng
Elfenbenskysten - 0 poeng

Albin Sjögren og Sverige slo Frankrike 20-1 i gårsdagens kamp, og sikrer seg VM-billett med seier over Ungarn i morgen. Foto: Kent Henriksen

Det beste laget i hver gruppe kvalifiserer seg til VM, og gruppevinnerne på de tre spilleplassene møter hverandre i en «finale». De beste toerne møter hverandre i kampen om 3.plass og der ligger det en plass i VM i potten.

Fra før er Sveits som arrangør kvalifisert til VM, sammen med Canada fra den amerikanske kvalifiseringen. Kvalifiseringen i Asia starter neste uke.