Viktor Hammarstedt klarte ikke å overliste Tsjekkias målvakt Tomáš Jurčo på den avgjørende straffen. Foto: Matyáš Klápa/IFF

Målvakt ble helten da Tsjekkia slo Sverige

Det ble stor dramatikk da Sverige røk ut av VM i semifinalen mot hjemmefavorittene Tsjekkia, der det hele måtte avgjøres på straffeslag.

Melker Hemmingberg scoret kampens første mål og sørget for svensk ledelse etter minuttet. Petr Majer utlignet etter seks minutter og Adam Hemerka sørget for tsjekkisk ledelse i det 13. minuttet. Mot slutten av perioden røk svenske på et par utvisninger og tsjekkerne ordnet både 3-1 og 4-1 før pausen, signert Matej Penicka og Filip Forman.

I den andre perioden var det svenskene som fikk sjansen i overtall, og Emil Jacobsson kunne sørge for 4-2 redusering, og et håp om å holde finaledrømmen i live for svenskene som fikk se seg knust av Tsjekkia i finalen av mesterskapet som ble spilt i Canada i 2019.

Det ble spennende da Tsjekkia spilte semifinale i U19-VM for menn mot Sverige. Foto: Alena Zapletalová/IFF

I den tredje perioden jobbet Sverige hardt for ytterligere reduseringer, og da det var spilt syv minutter kunne Joel Ekström ordne 4-3, og bare noen få minutter senere ordnet Mattias Lövenfors 4-4. Flere scoringer ble det ikke og det hele måtte avgjøres på straffeslag.

Der misset begge nasjoner tre straffer hver før Simon Stransky scoret på sin. Svenskene misset på sin fjerde, men da Tsjekkia missbruker sjansen til å avgjøre kunne Viktor Hammarstedt utligne. Matej Havlas satte Tsjekkias sjette straffe, men Hammarstedt klarte ikke å holde nervene i sjakk og Tomáš Jurčo reddet straffeslaget, og sendte med det Tsjekkia til himmels og VM-finale på hjemmebane i Brno.